Grad

AKO PLATI DUG Grad seli Bušlju, u Ilije Sarake konačno škola

grad katedrala ilije sarake

Grad Dubrovnik je pred rješenjem situacije sa zgradom u ulici Ilije Sarake 7, koja se već više od desetljeća pokušava adaptirati za potrebe školstva. No, prepreka toj ideji je Ivo Bušlje koji živi u potkrovlju ove zgrade, bez pravne osnove, zbog čega se s Gradom Dubrovnikom našao i pred sudom. No, rješenje je na vidiku. Naime, pred gradskim je vijećnicima prijedlog zaključka o sklapanju Ugovora o najmu stana sa slobodno ugovorenom najamninom s Ivom Bušljem. Riječ je o gradskom stanu na adresi Antuninska 11, kojega bi o svom trošku uredio Grad Dubrovnik te ga potom dao u najam za života Iva Bušlje, njegove supruge i punice. Sve uz uvjet da Bušlje podmiri dugovanje prema Gradu od oko 250 tisuća kuna te istodobno preda Gradu u posjed stan na adresi Ilije Sarake 7.
Namjera Grada Dubrovnika je zgradu na adresi Ilije Sarake 7 adaptirati i urediti kako bi u njoj ponovno bila škola, kao što je to bilo u njenoj povijesti. Naime u prvoj polovici 20. stoljeća palača je adaptirana za potrebe Ženske osnovne škole u Dubrovniku. Nakon Drugog svjetskog rata zgrada se koristi za javnu i društvenu namjenu.

Nakon iseljenja – škola
Nakon adaptacije i uređenja ove zgrade, Osnovnoj školi Marina Getladića, koja danas djeluje na dvije adrese, omogućilo bi se uvođenje jednosmjenske nastave, ali i Gimnaziji Dubrovnik koja s osnovnom školom dijeli zgradu na Pločama.
-Adaptacija i uređenje predmetne zgrade u ulici Ilije Sarake 7 je od općeg društvenog interesa za Grad Dubrovnik. Navedeni stan Gradu Dubrovniku je prijeko potreban jer postoji neodgodiva društvena potreba za istim. Osnovnoškolsko obrazovanje je obvezno za svu djecu, a Grad Dubrovnik kao osnivač osnovne škole dužan je osigurati obrazovanje svim građanima – navodi se u prijedlogu odluke o kojoj će raspravljati gradski vijećnici 4. studenog.
Pred gradskim vijećnicima su i četvrte izmjene i dopune Proračuna za 2019. godinu, kojima se ukupni prihodi povećavaju za oko 17,5 milijuna kuna, odnosno s planiranog proračuna od 821.522.000 kuna na 839.094.900 kuna.

Pročitajte još

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist

GRAD ZAPOŠLJAVA Raspisan natječaj za komunalne redare

Dulist

Dvije obitelji s ukupno devetoro djece uselit će u gradske stanove

Dulist