Aktualno

Ako piješ, ne vozi!

Ako piješ, ne vozi!

Iduća tri dana, od 11. do 13. stduneog policija će provoditi pojačane aktivnosti nadzora i kontrole prometa.

Povod je naravno proslava Sv. Matina, koja se obilježava krštenjem mošta. Stoga će pojačana kontrola biti prvenstveno usmjerena na sprečavanje i sankcioniranje vožnje pod utjecajem alkohola.

– Kao upozorenje vozačima mogu poslužiti i prošlogodišnji rezultati akcije kada je na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske evidentirano deset prometnih nesreća u kojima je jedna osoba teže, a jedna lakše ozlijeđena. Policijski službenici tada su utvrdili ukupno 208 prometnih prekršaja, od čega 25 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola – navode u priopćenju iz PU dubrovačko – neretvanske.

No, iz policije najavljuju kako će, osim prema vozačima koji se zateknu u vožnji pod utjecajem alkohola, postupanje policije biti usmjereno i na ostale prekršaje – nepropisna brzina, istek prometne dozvole, upravljanje vozilom prije stjecanja prava na upravljanje i dr.

– U cilju izbjegavanja neželjenih posljedica pozivamo sve sudionike u prometu, osobito vozače, da se pridržavaju zakonskih propisa, da ne upravljaju vozilima pod utjecajem alkohola te da poštuju ograničenja brzine – naveli su iz policije.
 
 

Pročitajte još

ROĐENI ISTI DAN I GODINU Sretan rođendan Josipu Škerlju i Lukši Peku!

Dulist

IZVJEŠĆE O RADU POVJERENSTVA PRED VIJEĆNICIMA Na što su se žalili pacijenti tijekom 2023.?

Dulist

Izložba ‘Dani ponosa – herojska obrana Dubrovnika 1991.’ gostuje u Zagrebu

Dulist