Aktualno

AKCIJA ‘SIGURNA PLOVIDBA 2019.’ Proveli smo jutro u patroli s Lučkom kapetanijom Dubrovnik

Patrola Lucka Kapetanija 17

Koordinirana akcija pojačanog nadzora sigurnosti plovidbe, kodnog naziva “Sigurna plovidba 2019” održava se u srijedu na području svih lučkih kapetanija pa tako i one dubrovačke.

Pojačani nadzor sigurnosti plovidbe u okviru akcije provode djelatnici svih lučkih kapetanija u koordinaciji sa njihovim lučkim ispostavama te Službom za nadzor i upravljanje pomorskim prometom (VTS), čiji zaposlenici pružaju podršku dojavama o uočenim područjima pojačanog prometa plovila, uočenim prekršajima u plovidbi, neidentificiranim i identificiranim pomorskim objektima, a naročito u slučajevima glisiranja preblizu obale.

Pojačan pomorski promet hrvatskim dijelom Jadranskoga mora razlog je održavanja sveobuhvatne koordinirane akcije, s ciljem demonstriranja operativne spremnosti i učinkovitosti nadležnih službi resornoga Ministarstva i kapetanija.

Kroz preventivno djelovanje ukazalo se i na nužnost poštivanja sigurnosnih propisa tijekom plovidbe morem, posebno u nadzoru primjene pomorskih propisa iz sigurnosti plovidbe. Ovogodišnja akcija pojačanoga nadzora posebnu pozornost usmjerila je na poštivanje propisa u slučajevima plovidbe uskim kanalima, plovidbi i nedozvoljenom glisiranju unutar 300 metara od obale, nadzoru plaža, kupališta i koncesija, nadzoru plovila za prijevoz putnika.

DuList je jutro proveo na terenu s Lučkom kapetanijom Dubrovnik koja je ustanovila kako je najčešći prekršaj sudionika u pomorskom prometu neposjedovanje odgovarajuće dokumentacije, a u našoj patroli obišli smo sve tipove plovila od jet-skija do milijarderskih jahti.

Kako je danas izgledao nadzor sigurnosti plovidbe u dubrovačkom akvatoriju pogledajte u našoj fotogaleriji.

Pročitajte još

Pčele – veliki mali čuvari prirode, putujuća izložba Tehničkog muzeja Nikola Tesla

Dulist

[FOTO] LIMENKE, PLASTIKA, STAKLENA AMBALAŽA Vrijedni ronioci očistili podmorje u Portu

Dulist

OBAVIJEST IZ ELEKTROJUGA Tko je bez struje u ponedjeljak, utorak i srijedu?

Dulist