Aktualno

Air France uvodi dodatne linije prema Dubrovniku

Air France u prvih 10 dana srpnja značajno povećava broj tjednih letova prema tri hrvatske zračne luke. Uvodi se drugi dnevni let za Zagreb, obnavlja promet prema Splitu te značajno povećava broj tjednih operacija prema Dubrovniku, piše Croatian Aviation.

Veći broj operacija prema Dubrovniku

Francuski avioprijevoznik prema Zračnoj luci Dubrovnik prometuje već neko vrijeme, prvi let ove sezone obavljen je 1. svibnja, no od 10. srpnja broj letova s dva će se povećati na ukupno sedam letova tjedno. Uz zrakoplove tipa A319 i A320, prema Dubrovniku će često prometovati i zrakoplovi tipa A321 koji u floti Air Francea imaju kapacitet od čak 212 sjedala.

Dodatno, između Dubrovnika i Pariza Air France će uvesti i drugi dnevni let, srijedom, petkom, subotom i nedjeljom, pa će između dva grada prometovati čak 11 puta tjedno. Uz Air France, na ovoj liniji prometuje Croatia Airlines i britanski EasyJet.

Drugi dnevni let za Zagreb

Air France kroz cijelu godinu prometuje svakodnevno između Pariza i Zagreba u popodnevnim satima, do sada je na liniji prometovao HOP sa zrakoplovima tipa E90, a od 9. srpnja na ovoj će liniji prometovati i zrakoplovi Air Francea, i to tipa A318, A 319 te A320.

Dodatno, od istog se datuma uvodi i drugi dnevni let za Zagreb koji će svakog dana, osim subotom, prometovati u jutarnjim satima. Na ovoj su liniji u srpnju najavljeni isključivo zrakoplovi Air Francea, i to tipa A319 te A320.

Zagreb će tako od spomenutog datuma imati tri dnevna leta iz odnosno prema Parizu, a jedan dnevni let na ovoj liniji obavlja Croatia Airlines na kojem Air France ima code-share suradnju s hrvatskim nacionalnim avioprijevoznikom.

Povratak u Zračnu luku Split

Air France se s početkom srpnja vraća i u Zračnu luku Split. Najavljeno je 6 letova tjedno, svakog dana osim subotom, no na liniji će za Air France prometovati HOP sa zrakoplovima tipa E90. I na ovoj liniji prometuje Croatia Airlines sa zrakoplovima tipa A319, kao i niskotarifni avioprijevoznici poput EasyJeta.

Ukupno, od početka srpnja, Air France će između Pariza i tri spomenute hrvatske zračne luke prometovati više od 30 puta tjedno, što premašuje brojke iz rekordne ljetne sezone 2019. godine, a osobito u pogledu ponuđenog kapaciteta.

Pročitajte još

NA JUGU HRVATSKE MiG-ovi presreli civilni zrakoplov s kojim se nije mogla uspostaviti radio veza

Dulist

CRVENI KRIŽ POZIVA Odazovite se novoj akciji, posebno darivatelji s krvnim grupama A i 0!

Dulist

Blagdan je Velike Gospe

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija