Grad

Air Baltic planira operacije prema Dubrovniku, letovi dostupni od svibnja

Air Baltic, nacionalni prijevoznik Latvije, planira u ljetnom redu letenja ove godine prometovati prema tri hrvatske zračne luke, piše portal Croatian Aviation.

U nadolazećem ljetnom redu letenja, latvijski nacionalni avioprijevoznik planira povezati Baltik s tri leisure destinacije u Hrvatskoj. Ukupno će ponuditi nešto više tjednih operacija prema Hrvatskoj nego što je to bio slučaj u prethodnoj, kriznoj godini.

Direktni letovi između Rige i Dubrovnika dostupni su od 1. svibnja. Kompanija će na ovoj liniji prometovati dva puta tjedno, četvrtkom i subotom, sve do kraja sezone, 30. listopada. Ukupno će između Rige i Dubrovnika biti dostupno preko 15 tisuća sjedala u oba smjera.

Dubrovnik će biti povezan i s Vilniusom. Linija Vilnius – Dubrovnik u prometu će biti od 04. lipnja do 29. listopada, jednom tjedno. Na svim linijama Air Baltica prometovat će zrakoplovi tipa A220-300 koji kod ovog prijevoznika imaju kapacitet od 145 sjedala. Na ovoj liniji kompanija će ponuditi nešto više od 6.300 sjedala.

Air Baltic ponovno će uspostaviti liniju Riga – Split. Početak prometovanja na ovoj liniji najavljen je za 3. svibnja, dva puta tjedno, ponedjeljkom i petkom. Od 30. lipnja uvodi se i treći let tjedno, svake srijede. Ukupno će u predstojećoj sezoni Air Baltic imati čak 60 povratnih letova između Splita i Rige, u prodaji je čak 17.400 sjedala u oba smjera.

Znatno kasnije nego prethodnih godina, ovaj će prijevoznik uspostaviti promet prema Zračnoj luci Rijeka. Linija Riga – Rijeka prometovat će u razdoblju od 01. srpnja do 04. listopada, dva puta tjedno, ponedjeljkom i četvrtkom. U navedenom razdoblju Air Baltic će ponuditi nešto više od 8 tisuća sjedala između Kvarnera i glavnog grada Latvije.

Na svim linijama prema Hrvatskoj Air Baltic će prometovati sa zrakoplovima tipa A220-300 koji u floti ovog prijevoznika imaju kapacitet od 145 sjedala.

Pročitajte još

Skala jutros nije zaplovila prema Lokrumu

Dulist

Dubska i Neumska ulica dobivaju nove cjevovode vodoopskrbe

Dulist

TURISTIČKO VIJEĆE Započeo je oporavak, vidljiv je porast broja turista

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija