Grad

Air Baltic planira operacije prema Dubrovniku, letovi dostupni od svibnja

Air Baltic planira operacije prema Dubrovniku, letovi dostupni od svibnja

Air Baltic, nacionalni prijevoznik Latvije, planira u ljetnom redu letenja ove godine prometovati prema tri hrvatske zračne luke, piše portal Croatian Aviation.

U nadolazećem ljetnom redu letenja, latvijski nacionalni avioprijevoznik planira povezati Baltik s tri leisure destinacije u Hrvatskoj. Ukupno će ponuditi nešto više tjednih operacija prema Hrvatskoj nego što je to bio slučaj u prethodnoj, kriznoj godini.

Direktni letovi između Rige i Dubrovnika dostupni su od 1. svibnja. Kompanija će na ovoj liniji prometovati dva puta tjedno, četvrtkom i subotom, sve do kraja sezone, 30. listopada. Ukupno će između Rige i Dubrovnika biti dostupno preko 15 tisuća sjedala u oba smjera.

Dubrovnik će biti povezan i s Vilniusom. Linija Vilnius – Dubrovnik u prometu će biti od 04. lipnja do 29. listopada, jednom tjedno. Na svim linijama Air Baltica prometovat će zrakoplovi tipa A220-300 koji kod ovog prijevoznika imaju kapacitet od 145 sjedala. Na ovoj liniji kompanija će ponuditi nešto više od 6.300 sjedala.

Air Baltic ponovno će uspostaviti liniju Riga – Split. Početak prometovanja na ovoj liniji najavljen je za 3. svibnja, dva puta tjedno, ponedjeljkom i petkom. Od 30. lipnja uvodi se i treći let tjedno, svake srijede. Ukupno će u predstojećoj sezoni Air Baltic imati čak 60 povratnih letova između Splita i Rige, u prodaji je čak 17.400 sjedala u oba smjera.

Znatno kasnije nego prethodnih godina, ovaj će prijevoznik uspostaviti promet prema Zračnoj luci Rijeka. Linija Riga – Rijeka prometovat će u razdoblju od 01. srpnja do 04. listopada, dva puta tjedno, ponedjeljkom i četvrtkom. U navedenom razdoblju Air Baltic će ponuditi nešto više od 8 tisuća sjedala između Kvarnera i glavnog grada Latvije.

Na svim linijama prema Hrvatskoj Air Baltic će prometovati sa zrakoplovima tipa A220-300 koji u floti ovog prijevoznika imaju kapacitet od 145 sjedala.

Pročitajte još

SUFINANCIRANI PROJEKATI GRADA DUBROVNIKA I DURA-E Među njima i dodatna sredstva za pomoćnike u nastavi

Dulist

POTPORE ZA SEDAM KLUBOVA Uručeni ugovori za programe sportskih aktivnosti za osobe s invaliditetom

Dulist

[PODCAST ‘S BARBAROM’] Iliana Stojanović o odlasku iz Masline i mami koja bi je znala zazvati i reći: Daj reci toj ravnateljici da te pusti doma!

Barbara Đurasović