Zanimljivosti

Agroturizam Konavle na Siciliji

Agroturizam Konavle na Siciliji

Predstavnici Agroturizma Konavle sudjelovali su u EU projektu Multilateral Youth Exchange 1.1 „Eco people“ u talijanskoj Caltanissetti, gradu u samoj unutrašnjosti Sicilije.

U projektu pod paskom neprofitne organizacije PRISM (International Promotion Sicily-World) su uz Agroturizam Konavle sudjelovale organizacije iz Bugarske, Cipra, Litve, Španjolske i domaćina Italije, a cilj projekta bio je usvajanje znanja i razmjena iskustava sudionika o svijesti i ponašanju prema ekologiji i okolišu, te važnosti te tema za održivi razvitak.

U sklopu svakodnevnih aktivnosti predstavnici Agroturizma Konavle prezentirali su sudionicima Hrvatsku i Konavle s posebnim naglaskom na naše prirodne ljepote i očuvani okoliš, te održali gastro-prezentaciju s našim autohtonim proizvodima, simbolima i promotivnim materijalima.

Projekt se odvija u okviru programa EU „Youth in Action,“, a sudjelovanje Agroturizma Konavle rezultat je suradnje s Regionalnom razvojnom agencijom DUNEA-om, koja je s hrvatske strane pripremila projekt.

Pročitajte još

ANDRO VIDAK NAJAVIO SVEČANO OTVORENJE: Neizmjerno sam zahvalan zbog velike podrške dubrovačke javnosti!

Andrea Tomurad

PREKRASNA TRADICIJA Balanje u Konavlima

Dulist

PLAVO DOGAĐANJE Niz prezentacija o problemu otpada u moru, demonstriran i robotski sustav

Dulist