Grad

AGLOMERACIJA DUBROVNIK Započeli radovi vodoopskrbe i odvodnje u Malom Zatonu

AGLOMERACIJA DUBROVNIK Započeli radovi vodoopskrbe i odvodnje u Malom Zatonu

U Malom Zatonu, na predjelu Soline, u tijeku su radovi Vodovoda Dubrovnik na gradnji sustava vodoopskrbe i odvodnje za ovo područje, a odvijaju se u sklopu projekta Mokošica – Štikovica – Mali Zaton čija je ukupna vrijednost 44 milijuna kuna.

Ukupno je projektom predviđeno polaganje 510 metara cjevovoda vodoopskrbe i 795 metara cjevovoda odvodnje, a do sada je izveden 141 metar vodoopskrbe i 238 metara odvodnje. Slijede zahtjevniji radovi koji će se odvijati pod utjecajem mora. Istovremeno, HEP će u suradnji s Vodovodom položiti svoje instalacije, nakon polaganja cijevi vode i odvodnje. Prije ove dionice radova, u svibnju ove godine završen je dio projekta u Štikovici koja je dobila značajno bolje uvjete vodoopskrbe te sustav odvodnje otpadnih voda.

Projekt vodoopskrbe i odvodnje Mokošica-Štikovica-Mali Zaton jedan je od najvažnijih infrastrukturnih projekata za ovo gradsko područje. Osim završene Štikovice, investicija obuhvaća radove na potezu od crpne stanice Palata 2 do crpne stanice i vodospreme Vrbica, u Malom Zatonu te Mokošici. Riječ je o dijelu projekta Aglomeracija Dubrovnik čija je ukupna vrijednost 881.208.682,00 kuna s PDV-om. Ukupna europska bespovratna sredstva iznose 572.025.244,84 kuna s PDV-om, dok nacionalno sufinanciranje troškova projekta iznosi 237.750.016,83 kuna s PDV-om.

Pročitajte još

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist

OD OVOG VIKENDA Libertas ‘pojačava’ šesticu i četvrticu

Dulist

MARKO GILJAČA O PRVIM IZLAZNIM ANKETAMA Prvog Srđevca u Saboru ćekat ćemo do dugo u noć

Dulist