Aktualno

ADRIATIC SEA FORUM ‘Nijedan gost na kruzeru ne želi se osjećati kao dio mase’

ADRIATIC SEA FORUM 'Nijedan gost na kruzeru ne želi se osjećati kao dio mase'

Adriatic Sea Forum međunarodno je događanje posvećeno turizmu na Jadranu, koje je u Dubrovniku okupilo oko 200 sudionika iz 15 zemalja. Drugi dan Foruma započeo je s temom globalnog kruzer turizma na Jadranu pod naslovom ‘Gubi li Jadran zamah u globalnom kruzer turizmu?’. Analizirajući podatke o kruzerskom turizmu i uzimajući u obzir rizične čimbenike koji bi mogli obeshrabriti kruzerski promet na određenim teritorijima, razgovaralo se o tome što bi moglo vratiti taj način prometovanja na stanje iz prošlih godina te kakvo je trenutno stanje.

– Vratili smo se, nakon gotovo tri godine, ponovno imamo izvrsne brojke dolazaka turista kruzerima. Uspjeli smo prevladati teška vremena uzrokovana pandemijom i znamo koliko je turistički promet vrlo bitan za europsku ekonomiju. Nijedan gost na kruzeru ne želi se osjećati kao dio mase, nego on zahtijeva da mu se posvete usluge i vrijeme kao pojedincu, što je potrebno još više unaprijediti i primjenjivati – istaknula je izvršna direktorica TUI Cruises-a Wybcke Meier, nakon čega je Elisabetta De Nardo objasnila što je potrebno za unaprijeđivanje putovanja kruzerima.

– Jadran je ključna regija u kruzerskom turizmu, koji pruža bogatu raznovrsnost kultura, gastronomije i prirodnih ljepota. Održivost je ključ opstanka, kao i međusobna komunikacija kako bi se unaprijedila putovanja kruzerima – naglasila je potpredsjednica razvoja luka na MSC Cruises-u Elisabetta De Nardo.

Potpredsjednik odjela za cijene i upravljanje prihodima, itinererom i prijevozom na Costa Cruises-u Daniel Caprile zaključio je kako Jadran ne gubi zamah u globalnom turizmu i da je ponosan što može reći da se ta grana turizma oporavila, s obzirom na teško razdoblje uzorokovano pandemijom koronavirusa.

Panelom je moderirao Anthony La Salandra, generalni direktor Risposte Turisma, dok su govorili Spyros Almpertis, potpredsjednik lučkih operacija, planiranje itinerera i upravljanje gorivom na Crystalu, Daniel Caprile, potpredsjednik odjela za cijene i upravljanje prihodima, itinererom i prijevozom na Costa Cruises-u, Elisabetta De Nardo, potpredsjednica razvoja luka na MSC Cruises-u, Ljubo Radović, zadužen za marketing u luci Kotor i Fabrizio Spagna, predsjednik venecijanskog putničkog terminala.

Podsjetimo, domaćini i suorganizatori ovogodišnjeg izdanja Adriatic Sea Foruma su Grad Dubrovnik i Lučka uprava Dubrovnik, a organizator je talijanska tvrtka RIsposte Turismo. KM

Pročitajte još

POMOZIMO MALENOM ROKU Trogodišnjaku dijagnosticiran tumor na mozgu

Dulist

ANDRO VIDAK NAJAVIO SVEČANO OTVORENJE: Neizmjerno sam zahvalan zbog velike podrške dubrovačke javnosti!

Andrea Tomurad

U PROGRAMU DOMOVINSKOG POKRETA Revizija Dubrovačkih ljetnih igara

Ivana Mijić Vulinović