Aktualno

ADRIATIC SEA FORUM ‘Nijedan gost na kruzeru ne želi se osjećati kao dio mase’

ADRIATIC SEA FORUM Gubi li Jadran zamah u globalnom kruzer turizmu 5

Adriatic Sea Forum međunarodno je događanje posvećeno turizmu na Jadranu, koje je u Dubrovniku okupilo oko 200 sudionika iz 15 zemalja. Drugi dan Foruma započeo je s temom globalnog kruzer turizma na Jadranu pod naslovom ‘Gubi li Jadran zamah u globalnom kruzer turizmu?’. Analizirajući podatke o kruzerskom turizmu i uzimajući u obzir rizične čimbenike koji bi mogli obeshrabriti kruzerski promet na određenim teritorijima, razgovaralo se o tome što bi moglo vratiti taj način prometovanja na stanje iz prošlih godina te kakvo je trenutno stanje.

– Vratili smo se, nakon gotovo tri godine, ponovno imamo izvrsne brojke dolazaka turista kruzerima. Uspjeli smo prevladati teška vremena uzrokovana pandemijom i znamo koliko je turistički promet vrlo bitan za europsku ekonomiju. Nijedan gost na kruzeru ne želi se osjećati kao dio mase, nego on zahtijeva da mu se posvete usluge i vrijeme kao pojedincu, što je potrebno još više unaprijediti i primjenjivati – istaknula je izvršna direktorica TUI Cruises-a Wybcke Meier, nakon čega je Elisabetta De Nardo objasnila što je potrebno za unaprijeđivanje putovanja kruzerima.

– Jadran je ključna regija u kruzerskom turizmu, koji pruža bogatu raznovrsnost kultura, gastronomije i prirodnih ljepota. Održivost je ključ opstanka, kao i međusobna komunikacija kako bi se unaprijedila putovanja kruzerima – naglasila je potpredsjednica razvoja luka na MSC Cruises-u Elisabetta De Nardo.

Potpredsjednik odjela za cijene i upravljanje prihodima, itinererom i prijevozom na Costa Cruises-u Daniel Caprile zaključio je kako Jadran ne gubi zamah u globalnom turizmu i da je ponosan što može reći da se ta grana turizma oporavila, s obzirom na teško razdoblje uzorokovano pandemijom koronavirusa.

Panelom je moderirao Anthony La Salandra, generalni direktor Risposte Turisma, dok su govorili Spyros Almpertis, potpredsjednik lučkih operacija, planiranje itinerera i upravljanje gorivom na Crystalu, Daniel Caprile, potpredsjednik odjela za cijene i upravljanje prihodima, itinererom i prijevozom na Costa Cruises-u, Elisabetta De Nardo, potpredsjednica razvoja luka na MSC Cruises-u, Ljubo Radović, zadužen za marketing u luci Kotor i Fabrizio Spagna, predsjednik venecijanskog putničkog terminala.

Podsjetimo, domaćini i suorganizatori ovogodišnjeg izdanja Adriatic Sea Foruma su Grad Dubrovnik i Lučka uprava Dubrovnik, a organizator je talijanska tvrtka RIsposte Turismo. KM

Pročitajte još

IZ GRADA PODSJEĆAJU U tijeku je završno testiranje sustava zone posebnog prometnog režima

Dulist

400 TISUĆA STANOVA U RH JE PRAZNO Bačić: Nacionalni plan stambene politike biti će donesen do kraja godine

Dulist

Carmen Miloglav i ove sezone u Ragusi!

Dulist