Grad

ACI REAGIRAO “Vlahušić ne zna, uložili smo 21,8 milijuna kuna”

ACI REAGIRAO "Vlahušić ne zna, uložili smo 21,8 milijuna kuna"

Iz tvrtke ACI d.d. uputili su priopćenje ‘potaknuti većim brojem neistinitih navoda i natpisa u lokalnim dubrovačkim medijima’, odnosno izjavama gradonačelnika Vlahušića o neulaganju ACI-ja u marinu u Komolcu.

Priopćenje prenosimo u cijelosti:

„Potaknuti većim brojem neistinitih navoda i natpisa u lokalnim dubrovačkim medijima, a radi objektivnog izvješćivanja javnosti kako na lokalnoj tako i na nacionalnoj razini, u nastavku vam donosimo službene podatke tvrtke ACI d.d. o ulaganjima u ACI marinu u Dubrovniku u posljednjih 5 godina.

ACI d.d., tvrtka koja posluje sa 21 marinom duž Jadranske obale i na otocima, u posljednjih je osam godina u razvoj i oplemenjivanje ACI marine Dubrovnik uložila sveukupno 21,8 milijun kuna ne računajući manje značajna ulaganja u održavanje marine i u tekuće održavanje.

Tako je u proteklom razdoblju realizirana izgradnja objekta sanitarija za nautičare, uređeni su prostori za kontejnere te su sanirane sve prometne površine. Tijekom narednog perioda rekonstruiran je dio elektroenergetske mreže, nadograđen je objekt recepcije, uređeno je područje ureda charter agencija te provedena nova hidrantska mreža duljine 1 km.

Nadalje,saniran je gat I, izvršena je rekonstrukcija zgrade recepcije, postavljena je nova rasvjeta po marini te je nabavljen novitravel lift nosivosti 130 tona.

U naredim godinama ugrađen je uređaj za pročišćavanje otpadnih voda, rekonstruiran je stari ribnjak, izgrađene su i osvijetljene šetnice po marini a izgrađeno je i dječje igralište koje je danas jedno od najvećih na području grada Dubrovnika.

Izgrađen je i nogometni teren na umjetnoj travi, rekonstruirana je kanalizacijska mreža, sanirani su oborinski kanali, ugrađen je sustav automatskog navodnjavanja kroz vrtove povijesne vrijednosti na površini od 10 000 m2 a provedeno je i osvjetljavanje ljetnikovca Sorkočević i ruševina ljetnikovca Gundulić.

Ove godine ACI marina Dubrovnik ima, među postojećim ACI marinama, najznačajnije investicije u sistemu. Dovršene su aktivnosti na ispitivanju podmorja i postavljanju probnih pilota s ciljem utvrđivanja kvalitete podloge za potrebe projektiranja bazena travel lifta čijom izgradnjom će se u konačnici omogućiti korištenje travel lifta velike nosivosti te značajno povećati kapacitet suhog veza. Dovršeni su i radovi na uređenju terasa uz nogometni i teniski teren.

Uz navedeni projekt izgradnje bazena travel lifta, započeti su i radovi na drugoj fazi izvedbe hidrantske i vodovodne mreže koji će se nastaviti i nakon sezone. Uređeni su platoi parkinga unutar marine a dodatno je oplemenjen i okoliš marine potrebnom opremom. Dovršen je i pilot projekt digitalnog veza.

Za 2014. godinu planirana ulaganja iznose 11 milijuna kuna, a samo investicija za bazen travel lifta koja će se realizirati kroz 2014. i 2015. godinu iznosi 13 milijuna kuna. Dodatno, ACI marina Dubrovnik je nositeljica Plave zastave dugi niz godina a od 2009. godine je uzastopno četiri godine dobitnik Plavog cvijeta kvalitete za Hrvatsku.

Navedena protekla i sadašnja ulaganja te osvojene nagrade jasno ukazuju na količinu i značaj realiziranih ulaganja ACI-ja u ACI marini Dubrovnik, no, nažalost, isto tako, jasno prikazuju neznanje osoba koje plasiraju krive informacije u javnost.

Nadamo se da će navedene informacije pomoći u boljem razumijevanju realiziranih ulaganja i planova razvoja ACI marine Dubrovnik, a za sve eventualne upite i dodatne informacije stojimo na raspolaganju.“

Pročitajte još

Dva nova kombija u Libertasu

Dulist

[PODCAST ‘S BARBAROM’] Andro Vidak na Orsuli je ostavio četiri apartmana! Ima nove velike planove za taj gradski park!

Barbara Đurasović

UŽIVO OD 10 SATI Pratite otvaranje ponuda za dodjelu dozvola na pomorskom dobru

Dulist