DuList PROMOUrednički izbor

ACI MARINA DUBROVNIK Pogodnosti za sugrađane i tijekom zime posebnim paketom usluga za suhi vez

ACI MARINA DUBROVNIK Pogodnosti za sugrađane i tijekom zime posebnim paketom usluga za suhi vez
Split, 08/2018 ACI marina Dubrovnik Davor Zunic / Petar Fabijan

Pandemija koronavirusa značajno je pogodila sve sektore poslovanja, a turistički segment posebice. Pri tome, dobri rezultati nautičkog turizma ove godine pomogli su i održavanju poslovanja povezanih sektora te spasili ukupnu turističku sezonu Hrvatske. Izolacija i sigurnost koju nautika može pružiti gostima pokazali su se ključnima.

Najveći sustav marina na Mediteranu – ACI – koji godišnje ugosti oko 700 tisuća nautičara u svojih 22 marine diljem Jadrana, u prvih devet mjeseci 2020. godine ostvario je oko 140 milijuna kuna prihoda. Jedna od najljepših ACI marina ove godine ujedno je ostvarila i najbolje rezultate. ACI marina Dubrovnik u jesen je uplovila sa 75 posto financijskih rezultata u odnosu na godinu ranije i prihodima u iznosu od skoro 20 milijuna kuna.

Unatoč skraćenoj posezoni, rezultati su značajno bolji od inicijalnih predviđanja.

-Rezultati ove godine sami po sebi su veoma dobri, a čak i kada ih uspoređujemo s prošlom, za koju je bitno naglasiti da je bila rekordna, oni su i dalje na zavidnoj razini. Ono zbog čega sam također ponosan i na čemu mogu zahvaliti cijelom timu ACI-ja je činjenica da nismo imali niti jedan poznati slučaj koronavirusa te da su se naši gosti u svakom trenutku osjećali sigurno i opušteno – rekao je direktor dubrovačke ACI marine, Leo Ajduković. Jednako značajna vijest je i ta da je ACI marina Dubrovnik dobila ekskluzivno priznanje za razvoj elitnog nautičkog turizma u Hrvatskoj na dodjeli nagrada Nautičke patrole.

Ove godine dodatan izazov za ovu marinu bio je u pripremi, čišćenju te eventualnom popravljanju brodova uz poštivanje svih epidemioloških mjera. No, zahvaljujući efikasnom timu i činjenici da je bio manji intenzitet gostiju nego inače, sve je bilo uspješno odrađeno kako bi se gostima omogućio bezbrižan odmor. Međutim, briga o gostima i sugrađanima ne staje završetkom posezone. Kako bi olakšali trenutačnu situaciju sugrađanima, ACI marina Dubrovnik je za hladne zimske dane pripremila tople pogodnosti. U sklopu toga, za vrijeme zime nudit će paket usluga po povoljnim cijenama za smještaj plovila na kopnu. U paket su uključeni usluge dizalice, pranja podova, korištenja brodskih ležaljki, priključak za struju i vodu, kao i besplatna parking mjesta. Ova pogodnost vrijedi za sugrađane koji u vlasništvu imaju privatne brodove veličine od 7 do 12 metara.

-Usluge koje nudimo u sklopu paketa su sve što je potrebno da se brod kvalitetno očuva tijekom zime. Sličnu akciju proveli smo lani te ostali šokirani odazivom koji je bio toliki da nismo imali dovoljno suhih vezova. Ove godine želimo dodatno izaći u susret sugrađanima i omogućiti im da, uz prihvatljivu cijenu, ne brinu o plovilima, znajući da im je brod na sigurnom kod nas – naglasio je Ajduković.

Uz pogled u bolju budućnost i početak oporavka poslovanja u 2021., ACI marina Dubrovnik nastavlja s ulaganjima. Tako su sada u posljednjim fazama projektiranja i ishođenja dozvola za rekonstrukciju gata, ali i elektroenergetske, vodovodne i hidrantske mreže. Osim toga, u ovoj su godini uspješno završili čak dvije investicije – reparaciju 130 tonske dizalice i proširenje suhog veza za 1 300 kvadrata, a planiraju i započeti s rekonstrukcijom rive. Valja naglasiti da je ACI marina Dubrovnik ljetos dobila građevinsku dozvolu za projekt obnove dvorca Sorkočević.

-Jednom kada se realiziraju planovi, ACI marina Dubrovnik doista će biti u vrhu svjetske nautike. Stoga nam priznanje Nautičke patrole daje vjetar u jedra – poručuje Ajduković.

 

Pročitajte još

ANDRO VIDAK NAJAVIO SVEČANO OTVORENJE: Neizmjerno sam zahvalan zbog velike podrške dubrovačke javnosti!

Andrea Tomurad

[FOTO/VIDEO] KAKAV UŽAS NA LAPADSKOJ OBALI Marina Frapa poplutala u fekalijama

Dulist

Napustio nas je Nikša Bender, dugogodišnji turistički djelatnik

Dulist