Grad

ACI d.d. kreće u obnovu ljetnikovca Sorkočević u Komolcu

aci marina sorkocevic 2

ACI d.d. je objavio da je Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU službenim dopisom od 2. studenog potvrdilo da je prijedlog projekta ACI d.d. pod nazivom “Skala – nova kulturno-turistička destinacija u Komolcu, Dubrovnik” uspješno prošao sve faze evaluacijskog procesa bodovanja dodijele nepovratnih sredstava te da je Ministarstvo donijelo Odluku o financiranju predloženog projekta u iznosu od 2,7 milijuna kuna.

Kako piše Poslovni.hr, Dubrovnik bi uskoro mogao dobiti novu kulturno-turističku znamenitost. Riječ je o projektu obnove i rekonstrukcije ljetnikovca Sokročević Skali u ACI marini Dubrovnik u Komolcu, kojeg je početkom prošle godine ACI d.d. prijavio fondovima EU kao integrirani i razvojni projekt pod nazivom “Skala – nova kulturno-turistička destinacija u Komolcu, Dubrovnik”.

Navedeni iznos od 2,7 milijuna kuna nepovratnih sredstava koje je odobrilo Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU odnosi se na pripremu potrebne dokumentacije za provedbu Integriranih razvojnih programa temeljenih na obnovi kulturne baštine. Nakon uspješnog zatvaranja te faze, ACI d.d. se sada namjerava prijaviti na natječaj koji se tiče provedbe samog Integriranog programa obnove i rekonstrukcije ljetnikovca Sokročević.

Inače, kroz Integrirane razvojne programe temeljene na obnovi kulturne baštine Europski fond za regionalni razvoj nastoji pomoći ulaganja u obnovu i revitalizaciju kulturne baštine, ali i nadopunjavanje kulturnih dobara s popratnim razvojem uglavnom turističkih sadržaja i usluga. Cilj takve politike Europskog fonda za regionalni razvoj je održiv razvoj na regionalnoj, odnosno lokalnoj razini.

Pročitajte još

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist

Zamjenica Tepšić na panelu ‘Studiraj i treniraj’

Dulist

PROCJENA PRIHVATNOG KAPACITETA GRADA Zimi 1.200 stanovnika uz 4 tisuće postelja koje zjape prazne!

Andrea Falkoni Račić