Sport

A DOBILI PRAVA PRIJENOSA Zašto HRT neće prenositi nijednu utakmicu finala?!

jug mladost 1

Nema TV prijenosa ni live streaminga za sutrašnju utakmicu s Primorjem – istaknuli su iz uprave Juga na današnjoj konferenciji za medije, ogorčeni razvojem situacije po tom pitanju.

– Upravni odbor HVS-a dao je prava prijenosa HRT-u, koji je, koliko znam, prve dvije utakmice odbio prenositi. To je uvredljivo za sport koji je jedan od najtrofejnijih u Hrvatskoj. HRT je htio prenositi treću utakmicu iz Rijeke, ali po zadnjim informacijama, ni tog prijenosa neće biti. Ponudili su Primorju termine u 17 i 21 sati, a Primorje je to odbilo i utakmicu zakazalo u 19 sati. Čini mi se da je termin u 21 sati bio idealan i to mi osobno smeta – rekao je direktor Juga Ognjen Kržić.

Inače, Jug je drugu utakmicu htio zakazati za nedjelju, baš kako bi imali osiguran televizijski prijenos, ali se s tim nije složilo Primorje, jer su unaprijed kupili avionske karte za subotu. Kržić je dodao kako će televizijski prijenosi i dodjela prava sigurno biti tema jedne od budućih sjednica Upravnog odbora HVS-a.

– Ako to ne može pratiti HRT, treba onda dati zainteresiranim TV kućama, kako god se zvale. Treba se sve prenositi od prve do zadnje utakmice finala. Ljudi zaslužuju prijenos utakmica – zaključio je Kržić, dodavši kako je interes gledatelja za utakmicu iskazan i izvan granica Lijepe Naše.

Potvrdio je da u slučaju četvrte utakmice čak postoji mogućnost da HRT ni nju neće prenositi.

Inače, utakmicu će izravno prenositi Hrvatski radio i HR Radio Dubrovnik.

Pročitajte još

[FOTO] FINALE ZA PRVAKA Košarkašice Raguse izjednačile rezultat s Trešnjevkom

Dulist

DRUGI PUT U POVIJESTI Jugaši pobjednici LEN Euro kupa!

Dulist

KUP JADRANA Osam medalja za Judo klub Fortitudo

Dulist