Hrvatska

92,94 MILIJUNA EURA Gdje će završiti naknada od igara na sreću? Zna Vlada!

Od igara na sreću Vlada RH očekuje da će raspolagati s 92,94 milijuna eura u 2023., od čega bi polovicu trebala donijeti naknada za priređivanje igara na sreću, lutrijskih i u casinima, kladionicama i na automatima, a drugu polovicu dobit Hrvatske lutrije, a obznanila je i kako namjerava raspodijeliti taj novčani fond, prenosi Poslovni.

U javnu raspravu stavila je uredbu o kriterijima za utvrđivanje korisnika i načinu raspodjele dijela prihoda od igara na sreću za 2023., iz koje je vidljivo da će najveći dio dobiti organizacije za promicanje sporta.

Sport je i inače prvak u korištenju novca od igara na sreću, a ove godine namijenjeno je 35,5 milijuna eura ili 38,2 posto ukupnih sredstava za promociju razvoja sporta. Onima koji se bave problemima potreba osoba s invaliditetom predviđeno je usmjeriti 17,3 milijuna eura (18,66 posto), kulturnjacima 13,4 milijuna eura (14,45 posto), a organizacijama koje se bave socijalnim i humanitarnim radom 10 milijuna eura (10,81 posto), te nešto manji iznos, 9,3 milijuna (10 posto) namijenjeno je za razvoj civilnog društva. Oni koji su angažirani na projektima borbe protiv droga i ovisnosti moći će računati na 3,2 milijuna (3,44 posto), a najmanje sredstava čeka sektor tehničke kulture (2,3 milijuna ili 2,5%), te organizacije koje se bave izvaninstitucionalnom naobrazbom i odgojem djece (1,8 milijuna ili 1,94%).

U odnosu na prošlogodišnju raspodjelu manje će dobiti programi Borbe protiv zlouporaba droga i ovisnosti, Tehnička kultura i Razvoj civilnog društva, a povećava se iznos za Razvoj sporta, Socijalna i humanitarna djelatnost, Problemi i zadovoljavanje potreba osoba s invaliditetom, Kultura, te Izvaninstitucionalna naobrazba i odgoj djece i mladih.

Javna rasprava o ovom prijedlogu otvorena je do kraja idućeg tjedna, 10. ožujka.

Pročitajte još

Dm povukao iz prodaje bademe začinjenje japanskim tamari umakom od soje

Dulist

FANTASTIČNE BROJKE Brnjac: Prihodi od stranih turista premašili očekivanja

Dulist

NAJSKUPLJI ‘KVADRAT’ U SPLITU Evo koliko su rasle cijene stanova, a koliko plaće…

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija