DuList IN

OVO JE PROGRAM FESTE Od izložbi, radionica, do koncerata… Stiže i Goran Karan!

OVO JE PROGRAM FESTE Od izložbi, radionica, do koncerata... Stiže i Goran Karan!

Nakon dvije pandemijske godine koje su obilježile razne restriktivne mjere i ograničenja kulturnih događanja, višednevna manifestacija Festa 2023 Dubrovnik vraća se u svoj tradicionalni programski opseg, s većim brojem izvođača koji na radost dubrovačke publike željno iščekuju nastupe na ovogodišnjoj Festi.

Program 22. Feste Dubrovnik počinje predstavljanjem knjige Tomislava Kuljiša ‘O tempora, o mores!’, zbirke novela u izdanju Društva dubrovačkih pisaca, koje će se održati u ponedjeljak, 23. siječnja u 19 sati u Saloči od zrcala Narodne knjižnice Grad.

Uslijedit će otvaranje izložbe Parcu u čast, ‘Sveti Vlaho i more’ članova Dubrovačke udruge likovnih umjetnika u utorak, 24. siječnja u 19:30 u suradnji s Umjetničkom galerijom Dubrovnik, Kazalištem Marina Držića, Domom Marina Držića i Hrvatskom maticom iseljenika Dubrovnik u predvorju Kazališta Marina Držića.

Radionica ‘Festa od vina’ u suradnji s Udrugom DEŠA, Turističkom i ugostiteljskom školom i Turističkom zajednicom grada Dubrovnika o tradicionalnim jelima i vinima za sv. Vlaha održat će se u srijedu, 25. siječnja u 11 sati u restoranu Mimoza.

Tradicionalna, Dubrovčanima omiljena ‘Festa od klapa’ upriličit će se u četvrtak, 26. siječnja u 20 sati u Kazalištu Marina Držića. Ulaznice po cijeni od 8 € mogu se kupiti na blagajni Kazališta Marina Držića ili online na ulaznice.hr.

Koncert ‘Dive u sv. Vlahu’ u suradnji s Dubrovačkim simfonijskim orkestrom održat će se u petak, 27. siječnja u 19 sati u crkvi sv. Vlaha, a nastupit će Diana Hilje, Jelena Štefanić, Laura Hladilo, Sara Žuvela i Elizabeta Valentina Šilje uz pratnju pijanistice Stefani Grbić.

Veliki gala koncert Gorana Karana ‘Živila nam ljubav’ uz gudače Dubrovačkog simfonijskog orkestra i gošću sopranisticu Saru Žuvelu na programu Feste 2023 Dubrovnik je u subotu, 28. siječnja u 20 sati u Kazalištu Marina Držića. Ulaznice po cijeni od 13 € mogu se rezervirati i kupiti na blagajni Kazališta Marina Držića (telefon: 321 088, e-mail: blagajna@kmd.hr) ili online na ulaznice.hr.

Na Kandeloru, 2. veljače od 11 sati održat će se i ‘Festa od vina’ u suradnji s Gospodarskom i Obrtničkom komorom i Dubrovačko-neretvanskom županijom u Gradskoj kavani.

Humanitarna namjena dvadesetdruge FESTE usmjerena je obnovi crkve svetoga Vlaha.

OVO JE PROGRAM FESTE Od izložbi, radionica, do koncerata... Stiže i Goran Karan!

Pročitajte još

[FOTOGALERIJA] Sunčana nedjelja idealna za đir Gradom!

Dulist

[FOTOGALERIJA] Mladi Privatne gimnazije na maturalnoj večeri

Dulist

STARA ŠKOLA KREKA Marin Ivanović Stoka ponovno dolazi ispričati svoju priču

Dulist