Zanimljivosti

70 godina Radio Dubrovnika

Nakon Radio Zagreba najstarija radijska postaja na ovom području, Radio Dubrovnik danas slavi 70. obljetnicu rada.

Sve je 1942. započela skupina entuzijasta, dubrovačkih radioamatera. Radio je imao kratki prekid u emitiranju, oko godinu dana, ali je 18. listopada 1944. emitiranje nastavljeno. Od tada Radiostanica Dubrovnik, a od 1991. Hrvatski radio – Radiopostaja Dubrovnik prati život i životne potrebe lokalnog stanovništva.

Ne prestajući emitirati ni u najtežim trenucima u ratnim okolnostima opsade grada, Radio Dubrovnik bio je jednako sa svojim slušateljima u skloništima i s braniteljima na prvoj crti bojišnice.

Tehnološki se unapređujući te kadrovski i programski rastući, Radio Dubrovnik vjerodostojno je ogledalo napretka Dubrovnika i Dubrovačko-neretvanske županije. Svojim programom pokriva sva područja javnog života, a posebno njeguje tradiciju i kulturnu baštinu grada, njegov duhovni trag, identitet i posebnost.

Pročitajte još

SLAVNA PROŠLOST REPUBLIKE Na današnji dan Dubrovčani odlučili: Ukida se ropstvo!

Dulist

Na WhatsAppu odsad možete slati poruke samima sebi

Dulist

USUSRET FESTI Ne propustite slatke i slane radionice u DEŠI

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija