Politika

Matko Munitić razriješen dužnosti gradskog vijećnika

Matko Munitić

Matko Munitić razriješen je dužnosti dužnosti gradskog vijećnika.

Odlučeno je to u utorak na izvanrednoj sjednici Predsjedništva DDS-a koje je jednoglasno neprihvatljivim i za stranku štetnim, ocijenjen postupak Matka Munitića u Gradskoj vijećnici. Naime, Munitić je na sjednicu Gradskog vijeća došao s maskom HOS-a. DDS je poslao priopćenje, a mi ga donosimo u nastavku.

-Duboko poštujući HOS i sve žrtve koje su njegovi članovi ugradili u samostalnu i slobodnu Hrvatsku, sjednice Gradskog vijeća nisu mjesto gdje treba isticati simbole i pozdrave totalitarnog i fašističkog režima NDH. DDS je stranka centra, i lijevog i desnog, i takva će ostati. Stranka će se uvijek ograditi od ekstremizma, bio lijevi ili desni, bez obzira tkoga je promovirao. Gradska vijećnica je arena političkog pluralizma, ali nije, ne može i ne smije biti mjesto za promociju nezakonitih simbola. Predsjedništvo je prihvatilo zamolbu gosp. Munitića, koji je mandat stavio u mirovanje i razriješilo ga dužnosti gradskog vijećnika. Stranka je predložila novog vijećnika u Gradsko vijeće – istaknuli su iz DDS-a.

 

 

 

 

 

Pročitajte još

Burna rasprava oko projekta ispred Vile Salvator: Uređenje ulice ili priprema za peterokatnicu

Andrea Falkoni Račić

Đuro Capor o Areni Lapad: Baraka je očito u dosluhu sa Supernovom

Andrea Falkoni Račić

Gradski vijećnici usvojili Proračun za 2023., prvi u eurima!

Andrea Falkoni Račić

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija