Politika

‘Srđevci’ su od danas politička stranka, Miošić i Marković odabrani za koordinatore

'Srđevci' su od danas politička stranka, Miošić i Marković odabrani za koordinatore

U subotu popodne u kinu Slavica održana je osnivačka skupština političke stranke Srđ je Grad.

Na skupštini formiran je Upravni odbor od devetoro članova te je odabrano dvoje koordinatora stranke – Igor Miošić i Mariela Marković. Kako su nam objasnili iz Srđ je Grad, u Slavici se okupilo sto osnivača što je i iskomunicirano s Ministarstvom uprave. O detaljima osnutka
stranke do izjašnjavanja ministarstva za medije pak nisu željeli komentirati.
– Formiranje u formalni oblik političke stranke je još jedan pokazatelj odgovornosti koju osjećamo pred građanima. Ta je odluka i rezultat zrelosti koju kao organizacija doživljavamo., a za nas će značiti još predaniji pristup kao ii jasno definirana pravila i procedure koje će osnažiti našu borbu za javni interes – napisali su na svojoj web stranici Srđevci.

Podsjetimo, kandidacijska lista grupe birača ‘Srđ je Grad’ je u lipnju 2020., a nakon pet godina predlaganja točke na Gradskom vijeću, postigla da razvrgavanjem Ugovora o koncesiji za Tvrđavu Imperial, ona ponovno dođe u ruke Grada Dubrovnika. Ugovor je, naime, sklopljen u ožujku 2009. godine između Grada Dubrovnika i tvrtke Razvoj golf.

– Ovo što smo napravili je zasluga, ne samo liste Srđ je Grad, već i liste Srđ je naš. To je upravo ono što je 11 i pol tisuća građana htjelo nakon referenduma iz 2013. Pravda je ipak zadovoljena – rekao je gradski vijećnik Srđ je Grad Nikša Selmani tog 4. lipnja.

 

Foto: Srđ je Grad

Pročitajte još

Mato Pavličević nosi listu Republike u 10. izbornoj jedinici!

Dulist

CENTAR OBJAVIO KANDIDATE Viktorija Knežević sedma na listi koalicije ‘Rijeke pravde’

Dulist

SDP objavio liste za Sabor, Anita Bonačić Obradović na zadnjem mjestu

Dulist