Kultura

64. ZINEBI FESTIVAL KRATKOG I DOKUMENTARNOG FILMA Prva nagrada za Karlino ‘Divlje cvijeće’

Na 64. međunarodnom filmskom festivalu Zinebi Bilbao – 2022 Bilbao International Festival of Documentary and Short Films – predstavila se i ‘naše gore list’, Karla Crnčević, priznata filmska i kulturna djelatnica te jedna od osnivačica UNSEEN festivala koje se odvija krajem ljeta u Cavtatu i okolici.

I ne samo predstavila – Karla je osvojila prvu nagradu za svoj kratki dokumentarni film ‘Divlje cvijeće’!

Priča je to o njenom ocu Pavu koji je jednom u životu koristio kameru, a trideset godina kasnije moli Karlu da mu digitalizira materijal kojeg je snimio.

Film ‘Divlje cvijeće’ istražuje sjećanje oca na snimljene trenutke, ujedno i suodnos sjećanja i dokumentiranja te izvaninstitucionalne arhivske prakse. Film, u trajanju od 11 minuta, propituje utjecaj rata na privatne arhive i ulogu vrtova kao mjesta novih početaka, sve to kroz povezivanje politike s intimnim prostorom osobe.

Karla Crnčević magistrirala je dramaturgiju na ADU u Zagrebu i nakon toga radi kao filmska i kulturna radnica u različitim uvjetima proizvodnje. Jedna je od osnivačica i organizatorica Unseen festivala koji se bavi prikazivačkim i kulturnim politikama, te revitalizacijom kino prostora u Dubrovačko-neretvanskoj županiji.

Pročitajte još

Kustosica Jelena Tamindžija Donnart u centru umjetnosti CCA Andratx

Mia Njavro Banić

KONAVOSKI VEZ Izložba ‘Konavoski kaleidoskop’ u Zavičajnom muzeju Konavala

Dulist

IZLOŽBA UZ OBLJETNICU ROĐENJA ĐURA PULITIKE ‘Nije on kriv, on je slikar!’

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija