Kultura

64. ZINEBI FESTIVAL KRATKOG I DOKUMENTARNOG FILMA Prva nagrada za Karlino ‘Divlje cvijeće’

64. ZINEBI FESTIVAL KRATKOG I DOKUMENTARNOG FILMA Prva nagrada za Karlino 'Divlje cvijeće'

Na 64. međunarodnom filmskom festivalu Zinebi Bilbao – 2022 Bilbao International Festival of Documentary and Short Films – predstavila se i ‘naše gore list’, Karla Crnčević, priznata filmska i kulturna djelatnica te jedna od osnivačica UNSEEN festivala koje se odvija krajem ljeta u Cavtatu i okolici.

I ne samo predstavila – Karla je osvojila prvu nagradu za svoj kratki dokumentarni film ‘Divlje cvijeće’!

Priča je to o njenom ocu Pavu koji je jednom u životu koristio kameru, a trideset godina kasnije moli Karlu da mu digitalizira materijal kojeg je snimio.

Film ‘Divlje cvijeće’ istražuje sjećanje oca na snimljene trenutke, ujedno i suodnos sjećanja i dokumentiranja te izvaninstitucionalne arhivske prakse. Film, u trajanju od 11 minuta, propituje utjecaj rata na privatne arhive i ulogu vrtova kao mjesta novih početaka, sve to kroz povezivanje politike s intimnim prostorom osobe.

Karla Crnčević magistrirala je dramaturgiju na ADU u Zagrebu i nakon toga radi kao filmska i kulturna radnica u različitim uvjetima proizvodnje. Jedna je od osnivačica i organizatorica Unseen festivala koji se bavi prikazivačkim i kulturnim politikama, te revitalizacijom kino prostora u Dubrovačko-neretvanskoj županiji.

Pročitajte još

U ‘Noći tvrđava’ obiđite tri utvrde dubrovačkog fortifikacijskog sustava

Dulist

Dubrovački muzeji pozivaju na radionice izrade i ukrašavanja keramike

Dulist

TRIBINA ‘POGLAVLJE FESTIVAL KARANTENA’ Art radionica Lazareti obilježava 35 godina postojanja

Dulist