Aktualno

337 zahtjeva za upis u vrtić, 77 na čekanju

Dječji vrtići Dubrovnik završili su postupak upisa u novu pedagošku godinu 2012./2013. i na svim vrtićima objavljena Lista prvenstva. Ukupno je zaprimljeno 377 zahtjeva za upis.

Upisano je 300 djece, 189 jasličkog i 111 djece vrtićkog uzrasta. Trenutno je neupisano 77 djece, 47 jasličkog i 30 vrtićkog uzrasta. No, Grad Dubrovnik će u suradnji s javnom ustanovom Dječji vrtići Dubrovnik do 1. rujna adaptirati i urediti dodatne prostore, kako bismo, kao i prošlih godina, u dubrovačke vrtiće smjestili svu djecu čiji su roditelji izrazili potrebu.

Iz godine u godinu raste potreba za uslugama Dječjih vrtića Dubrovnik, a samim tim i obuhvat djece nekim oblikom predškolskog odgoja. To je rezultat društvenih i gospodarskih procesa u našem društvu, ali i dugogodišnjeg kvalitetnog rada Dječjih vrtića Dubrovnik koji kontinuirano ulažu u napredak programa, ali i infrastrukture – navodi se na službenim stranicama Grada Dubrovnika.

Strateški je cilj gradske uprave, navode, je da predškolskim odgojem bude obuhvaćeno 90 % djece predškolskog uzrasta. Trenutni je obuhvat preko 70%, što je znatno iznad hrvatskog prosjeka. U tom smislu očekuje se skora realizacija dva projekta koji su prostorno-planski u visokom stupnju gotovosti ,odnosno uređenje dječjeg vrtića u sklopu društvenog centra u bivšem Hotelu Stadion koji će primiti 5 grupa i dječji vrtić u sklopu zgrade POS 2 u Mokošici koji će moći primiti 2 grupe.
 

Pročitajte još

Porin za životno djelo pripast će Massimu

Dulist

OD SRIJEDE NA KIOSCIMA Čeka vas novi broj DuLista!

Dulist

Zbog održavanja sustava za upravljanje državnom granicom moguća duža čekanja!

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija