Zanimljivosti

25 GODINA MARATONA LAĐA Zaštitni znak neretvanskog kraja

blank

Udruga lađara Neretve izdala je monografiju u povodu 25 godina Maratona lađa.

U monografiji je, kako navode, utkana povijest fenomena zvanog Maraton lađa, veličanstvene priredbe u čast živoj volji i živoj povijesti.

Maraton lađa na Neretvi uspio je u 25 godina postati zaštitnim znakom neretvanskog kraja te svjedoči da su ovdašnji žitelji znali i uspjeli sačuvati kulturni identitet i tradiciju života sa lađom od koje su stvorili prvorazredan “kulturni proizvod”. Taj kulturni identitet u značajnoj mjeri promovira turistički razvoj Doline Neretve, te je Maraton lađa po broju natjecatelja i gledatelja jedna od najvećih manifestacija u Hrvatskoj.

Knjiga 25 godina Maratona lađa donosi sedamnaest poglavlja iz pera znalaca koji sumiraju svoja dosadašnja istraživanja o neretvanskoj trupi i lađi te opsežno pišu o značenju trupe i lađe u svakodnevnom životu stanovništva Doline Neretve.

Knjige možete kupiti u uredu Udruge lađara Neretve na adresi Ivana Gundulića 4, Metković uz prethodnu najavu na broj +385976533230 ili putem maila udruga-ladjara@maraton-ladja.hr

Autori tekstova su, među ostalima, prof.dr.sc Zoran Vulić, prof dr.sc Nenad Bobanac, dipl.ing Griša Ćurin, prof.dr.sc Velimir Salomon, prof.dr.sc Joško Božanić profesor emeritus i dipl.iur Ante Šprlje.

Pročitajte još

TRGOVCI PRIPREMAJU RASPRODAJE Povlače se lakovi za nokte, šljokice, sjajila…

Dulist

NA DANAŠNJI DAN 1928. Rođen Jugaš, olimpijac Nikola Trojanović

Dulist

REPRODUKTIVNO ZDRAVLJE ŽENA Besplatno predavanje o postpartumu

Dulist