DuList IN

200 tisuća Hrvata na skijanju!

200 tisuća Hrvata na skijanju!

Ovaj produženi vikend mnogi su iskoristili za odlazak na skijanje, a prema pisanju nacionalnih medija radi se konkretn o brojci od 200 tisuća Hrvata koji upravo uživaju u snježnim sportovima.  

Turističke agencije zabilježile su velik porast bookinga za poznata europska skijališta, kamo će više od polovine naših skijaša koji su odabrali uređene staze u Austriji, a velik je interes i za skijanje u Italiji i Sloveniji.

Skijanje se uglavnom otplaćuje u ratama, a za sedmodnevni boravak četveročlane obitelji na aktivnom odmoru izdvojit će najmanje tisuću eura. Tu su i troškovi skijaških karata, najma opreme te drugih aktivnosti  pa se izdaci penju i do dvije tisuće eura i više, procjenjuju u agencijama koje bilježe, unatoč recesiji, čak 20 posto više putovanja.

Naši se skijaši najčešće odlučuju za najam apartmana gdje sami kuhaju kako bi smanjili troškove. Prvi novogodišnji tjedan najskuplji je skijaški termin, a upravo tada na snijeg odlazi i najviše naših skijaša kojima termine dobrim dijelom diktiraju i školski praznici. Sedmodnevni paket u Kronplatzu stoji oko 2000 kuna po osobi. Upravo stoga se mnogi skijaši odlučuju za kasnije termine koji su jeftiniji za čak 30 do 50 posto.
 

Pročitajte još

[FOTO] DRŽAVNO PRVENSTVO Cavtatske mažoretke osvojile zlato i srebro!

Dulist

[FOTO] UZ DAN PLANETA ZEMLJE Dubrovački okoliš čistilo 170 volontera

Dulist

JOŠ JEDAN HIT GRUPE SILENTE ‘Sve da ima neki način’ među top 10 singlova domaće liste

Dulist