DuList IN

FILMOVI DUFF-A U ISTRI Kreativni spoj Dubrovnika i Motovuna

Dobra suradnja i kreativna energija spojila je Dubrovnik i Motovun, kroz suradnju Dubrovnik Film Festivala i Motovun Film Festivala.

Tako će djeca u Istri, u sklopu Dječjeg programa MFF-a, prije svakog dugog filma imati priliku pogledati najbolji film DUFF-a kojeg su proizveli mladi u dobi do 20 godina iz zemalja Mediterana.
– Veselimo se ovoj suradnji, a najmlađima želimo puno sreće s njihovim filmovima u konkurenciji Dubrovnik Film Festivala! – ističu iz Kinematografa Dubrovnik.

Motovun Film Festival posvećen je filmovima nastalim u malim kinematografijama i nezavisnim produkcijama, filmovima koji su se nametnuli inovativnošću, idejom i snagom svojih priča, filmovima koji se, u neravnopravnim tržišnim utakmicama, sve teže probijaju do kino-dvorana i običnih gledatelja.

DUff, u organizaciji Javne ustanove u kulturi Kinematografi Dubrovnik, Udruge za promicanje medijske kulture Luža, te Ljetne škole filma Šipan, od 2012. godine omogućuje, promiče i potiče filmsko stvaralaštvo djece i mladih, te se tako u ovih nekoliko godina Festival isprofilirao kao izlog mediteranskog filmskog stvaralaštva, probudivši pažnju struke, ali i same djece. Mjesto je to koje briše granice, a djecu povezuje u nekoliko kreativnih dana stvaralaštva, igre, druženja… Važno je dodati i to kako se djeca susreću i upoznaju sa svojim vršnjacima iz drugih zemalja,što je jedna od niti vodilja DUff-a – upoznati, dijeliti, širiti kreativnu energiju.

Pogledajte ovdje i najavuovogodišnjeg DUff-a!

Pročitajte još

TREĆI VIKEND FESTIVALA Odgađa se koncert Nena Belana, ali nemojte propustiti Torta party, radionice…

Dulist

ANDRIJA IVANČAN ‘Naše ambicije su velike i ne krijemo ih – želimo biti najbolji ansambl u Hrvatskoj!’

Mia Njavro Banić

‘Lamento i Boogie’, skladba Gordana Tudora posvećena DSO-u i maestru Hutu

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija