DuList INKultura

FILMOVI DUFF-A U ISTRI Kreativni spoj Dubrovnika i Motovuna

FILMOVI DUFF-A U ISTRI Kreativni spoj Dubrovnika i Motovuna

Dobra suradnja i kreativna energija spojila je Dubrovnik i Motovun, kroz suradnju Dubrovnik Film Festivala i Motovun Film Festivala.

Tako će djeca u Istri, u sklopu Dječjeg programa MFF-a, prije svakog dugog filma imati priliku pogledati najbolji film DUFF-a kojeg su proizveli mladi u dobi do 20 godina iz zemalja Mediterana.
– Veselimo se ovoj suradnji, a najmlađima želimo puno sreće s njihovim filmovima u konkurenciji Dubrovnik Film Festivala! – ističu iz Kinematografa Dubrovnik.

Motovun Film Festival posvećen je filmovima nastalim u malim kinematografijama i nezavisnim produkcijama, filmovima koji su se nametnuli inovativnošću, idejom i snagom svojih priča, filmovima koji se, u neravnopravnim tržišnim utakmicama, sve teže probijaju do kino-dvorana i običnih gledatelja.

DUff, u organizaciji Javne ustanove u kulturi Kinematografi Dubrovnik, Udruge za promicanje medijske kulture Luža, te Ljetne škole filma Šipan, od 2012. godine omogućuje, promiče i potiče filmsko stvaralaštvo djece i mladih, te se tako u ovih nekoliko godina Festival isprofilirao kao izlog mediteranskog filmskog stvaralaštva, probudivši pažnju struke, ali i same djece. Mjesto je to koje briše granice, a djecu povezuje u nekoliko kreativnih dana stvaralaštva, igre, druženja… Važno je dodati i to kako se djeca susreću i upoznaju sa svojim vršnjacima iz drugih zemalja,što je jedna od niti vodilja DUff-a – upoznati, dijeliti, širiti kreativnu energiju.

Pogledajte ovdje i najavuovogodišnjeg DUff-a!

Pročitajte još

JOŠ JEDAN HIT GRUPE SILENTE ‘Sve da ima neki način’ među top 10 singlova domaće liste

Dulist

OKRUGLI STOL ‘Neznanje je najveća prepreka za očuvanje povijesnog identiteta’

Dulist

ČETVERODNEVNI FESTIVAL KRAJEM TRAVNJA Što donosi prvi ‘Župski pjat’?

Dulist