Županija

12. GODINU Kamion mandarina za Vukovarsko-srijemsku županiju

Dubrovačko-neretvanska županija, već 12. godinu za redom, donira kamion mandarina prijateljskoj Vukovarsko-srijemskoj županiji. Župan Nikola Dobroslavić tom je prigodom istaknuo kako je riječ o malom znaku pažnje žiteljima Vukovarsko-srijemske županije ususret Božiću .

– Ovo je više prijateljska gesta između dviju županija koje gaje posebne odnose i sretni smo što vas možemo razveseliti mandarinama koje su poljoprivredni brand Dubrovačko-neretvanske županije – naglasio je župan Dobroslavić.

-Zadaća Caritasa je pomagati potrebitima, a naš Caritas ima 140 obitelji koje su trajni korisnici pomoći. Da bismo mi mogli pomoći potrebitima nužni su nam partneri i zahvalni smo našoj, ali i drugim hrvatskim županijama, posebice Dubrovačko-neretvanskoj županiji koja je već tradicionalno uz nas – rekao je fra Slavko Milić, župnik župe Svetoga Josipa Radnika.

Prema riječima župana Vukovarsko-srijemske županije Damira Dekanića ove dvije županije, iako su na istočnom i južnom rubu Hrvatske, imaju zajedničku sudbinu iz Domovinskog rata.

-Stiglo je vrijeme da konačno ujedinimo Zelenu i Plavu Hrvatsku i da proizvode naše ravnice plasiramo na turističko tržište juga Hrvatske – istaknuo je župan Dekanić.

Izaslanstvu Dubrovačko-neretvanske županije na donaciji je zahvalila Ljiljana Škorić iz Udruge Paloma Vukovar koja već 20 godina aktivno djeluje na tom području, kazavši: „Zahvaljujem na donaciji koja će razveseliti brojne invalidne osobe, a bit će i suza radosnica u njihovom oku. Ova suradnja mogla bi biti model koji bi slijedile i druge županije, a sve kako bismo zajednički pomogli potrebitima.“

 

 

Pročitajte još

Učenici saznali nešto više o očuvanju plemenite periske

Dulist

ŽOC na vježbi podizanja spremnosti u intervencijama kod iznenadnih onečišćenja mora

Dulist

Centar za poduzetništvo na savjetovanju u Imotskom

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija