Županija

12. GODINU Kamion mandarina za Vukovarsko-srijemsku županiju

Dubrovačko-neretvanska županija, već 12. godinu za redom, donira kamion mandarina prijateljskoj Vukovarsko-srijemskoj županiji. Župan Nikola Dobroslavić tom je prigodom istaknuo kako je riječ o malom znaku pažnje žiteljima Vukovarsko-srijemske županije ususret Božiću .

– Ovo je više prijateljska gesta između dviju županija koje gaje posebne odnose i sretni smo što vas možemo razveseliti mandarinama koje su poljoprivredni brand Dubrovačko-neretvanske županije – naglasio je župan Dobroslavić.

-Zadaća Caritasa je pomagati potrebitima, a naš Caritas ima 140 obitelji koje su trajni korisnici pomoći. Da bismo mi mogli pomoći potrebitima nužni su nam partneri i zahvalni smo našoj, ali i drugim hrvatskim županijama, posebice Dubrovačko-neretvanskoj županiji koja je već tradicionalno uz nas – rekao je fra Slavko Milić, župnik župe Svetoga Josipa Radnika.

Prema riječima župana Vukovarsko-srijemske županije Damira Dekanića ove dvije županije, iako su na istočnom i južnom rubu Hrvatske, imaju zajedničku sudbinu iz Domovinskog rata.

-Stiglo je vrijeme da konačno ujedinimo Zelenu i Plavu Hrvatsku i da proizvode naše ravnice plasiramo na turističko tržište juga Hrvatske – istaknuo je župan Dekanić.

Izaslanstvu Dubrovačko-neretvanske županije na donaciji je zahvalila Ljiljana Škorić iz Udruge Paloma Vukovar koja već 20 godina aktivno djeluje na tom području, kazavši: „Zahvaljujem na donaciji koja će razveseliti brojne invalidne osobe, a bit će i suza radosnica u njihovom oku. Ova suradnja mogla bi biti model koji bi slijedile i druge županije, a sve kako bismo zajednički pomogli potrebitima.“

 

 

Pročitajte još

Županiji ‘petica’ za proračunsku transparentnost

Dulist

Dobroslavić izabran za potpredsjednika Odbora regija iz redova nacionalnih izaslanstava

Dulist

Ponavlja se natječaj za izbor direktora županijskog TZ-a, kandidati nisu dobili potrebnu većinu glasova

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija