Aktualno

103 županijske plaže izvrsne kakvoće

Prema drugom ispitivanju mora, koje je od 28. svibnja do 06. lipnja 2012. godine obavio  Zavod za javno zdravstvo Dubrovačko-neretvanske županije, uzorci mora na svih 106  plaža u Županiji odgovarali su uvjetima Uredbe o kakvoći mora za kupanje.

 More na 103 plaže ocijenjeno je kao more izvrsne kakvoće, na plaži u Velikom Zatonu more je bilo dobre kakvoće, dok je more na plažama Portirna u Baćini u Pločama i Ušće Opuzen bilo zadovoljavajuće kakvoće.
 
Detaljniji podaci dostupni su javnosti na web stranicama Ministarstva zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva i Zavoda za javno zdravstvo Dubrovačko-neretvanske županije. Tako se na adresama http://www.izor.hr/kakvoca/ ili http://www.zzjzdnz.hr/ mogu vidjeti ocjene kakvoće prikazane obojanim kružnim simbolima i to plavim (izvrsna), zelenim (dobra), žutim (zadovoljavajuća) i crvenim (nezadovoljavajuća) na Google maps podlogama, kao i brojne popratne informacije (primjerice temperature zraka i mora, slanost, smjer vjetra). Rezultati utvrđivanja kakvoće mora upisuju se u bazu podataka odmah nakon završetka analiza.

Pročitajte još

LAPADSKA OBALA BEZ PUMPE Po gorivo za barku do Sobre ili Komolca?

Leona Rašica

FRANKOVIĆ: ‘Gradu još nije stiglo rješenje Upravnog suda za Lapadsku obalu, naći ćemo način za nastavak radova’

Dulist

CHEF MARIJO CURIĆ ZA DULIST ‘Mislim da će nakon pandemije posjetitelji još dublje poštovati našu industriju’

Iva Dedo

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija