Aktualno

103 županijske plaže izvrsne kakvoće

Prema drugom ispitivanju mora, koje je od 28. svibnja do 06. lipnja 2012. godine obavio  Zavod za javno zdravstvo Dubrovačko-neretvanske županije, uzorci mora na svih 106  plaža u Županiji odgovarali su uvjetima Uredbe o kakvoći mora za kupanje.

 More na 103 plaže ocijenjeno je kao more izvrsne kakvoće, na plaži u Velikom Zatonu more je bilo dobre kakvoće, dok je more na plažama Portirna u Baćini u Pločama i Ušće Opuzen bilo zadovoljavajuće kakvoće.
 
Detaljniji podaci dostupni su javnosti na web stranicama Ministarstva zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva i Zavoda za javno zdravstvo Dubrovačko-neretvanske županije. Tako se na adresama http://www.izor.hr/kakvoca/ ili http://www.zzjzdnz.hr/ mogu vidjeti ocjene kakvoće prikazane obojanim kružnim simbolima i to plavim (izvrsna), zelenim (dobra), žutim (zadovoljavajuća) i crvenim (nezadovoljavajuća) na Google maps podlogama, kao i brojne popratne informacije (primjerice temperature zraka i mora, slanost, smjer vjetra). Rezultati utvrđivanja kakvoće mora upisuju se u bazu podataka odmah nakon završetka analiza.

Pročitajte još

VREMENSKA PROGNOZA Pripremite ombrele, mogući pljuskovi s grmljavinom

Dulist

ŠTO TREBATE ZNATI? Od ponedjeljka počinju prijave za upise u srednje škole

Dulist

Franković o glazbi u povijesnoj jezgri: ‘Ne ubijam glazbu, ubijam gramzljivost i mahnitost’

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija