Politika

ŽUPANIJSKI SDP ‘Dajemo punu podršku prosvjedu za projekt spojne ceste i tunela Ravča-Drvenik’

SDP Dubrovačko-neretvanske županije uputio je priopćenjem u kojem iskazuje podršku prosvjedu za projekt spojne ceste i tunela Ravča-Drvenik koji će se održati 26. siječnja u Ravči. Njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti.

-SDP Dubrovačko-neretvanske županije daje punu podršku prosvjedu za projekt spojne ceste i tunela Ravča-Drvenik koji će se održati u subotu 26. siječnja 2019. u Ravči. Projekt izgradnje tunela Ravča-Drvenik više je puta obećan stanovnicima Grada Vrgorca i Općine Gradac, no nikad se nije krenulo u njegovu realizaciju već su drugi projekti bili ili jesu prioritet Županije i Vlade RH.

Izgradnjom tunela ostvarilo bi se prometno rasterećenje Splita i splitske trajektne luke kao i brži protok prometa prema južnom dijelu Makarske rivijere, Hvaru i Korčuli. No, ono što je najbitnije ostvarila bi se jedna nova perspektivarazvoja zaleđa Splitsko-dalmatinske županije i zapadnog dijela Dubrovačko-neretvanske županije, koji obuhvaća Općinu Pojezerje i sjeverozapadni dio grada Ploča.

Ostvarenje ovog projekta sigurno bi omogućilo pozitivne demografske i gospodarske učinke na najzapadniji dio Dubrovačko-neretvanske županije, ali isto tako i na otok Korčulu te zapadni dio poluotoka Pelješca.

Ovim putem pozivamo stanovnike zapadnog dijela Dubrovačko-neretvanske županije da svojim dolaskom podrže ovaj prosvjed – stoji u priopćenju SDP-a DNŽ.

Pročitajte još

MARO KRISTIĆ Zašto je podržan plan Zračne luke koji pokriva nečiju nesposobnost?

Dulist

FRANKOVIĆ UZVRATIO SRĐEVCIMA Pozdravila vas je Renata Suša

Dulist

SRĐEVCI FRANKOVIĆU ‘Ako se želite boriti za javni interes, uvijek ste stranka u postupku, ne samo kad vam to odgovara’

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija