Sport

Županijski kup u rukama dubrovačkih šahista!

sah naslovna

Šahovski klub Dubrovnik imao je uspješan vikend. U subotu je, naime, održan brzopotezni turnir u klupskim prostorijama. Igralo se 7 kola, tempo 10 + 0, a na kraju su po 5.5 bodova osvojili Filip Car, Neven Vlahov i Tomislav Musić, tako da su dodatni kriteriji odlučivali o redoslijedu i nagradama. Pobjeda je pripala novom članu ŠK Dubrovnik, 18-godišnjem MK Filipu Caru, drugo mjesto zauzeo je Neven Vlahov, a treće Tomislav Musić.
-Čestitke pobjednicima! – ističu iz kluba.
Potom je u nedjelju odigran ekipni županijski kup u šahu za 2024. godinu. Nastupili su ŠK Metković, ŠK Ploče, ŠK Vela Luka i ŠK Dubrovnik, a igralo se Bergerovim sustavom (svatko sa svakim), tempo 30+30.
-Izvrstan nastup naše ekipe – pobijedili smo svoje protivnike u sva tri susreta i osvojili kup za 2024. Također, ovom smo pobjedom stekli i pravo nastupa na finalu državnog kupa, nadamo se da će nam financije dopustiti nastup i na tom važnom natjecanju – ističu iz kluba.
Sljedeći vikend započinje polufinale za Prvenstvo grada 2024. Zainteresirani mogu saznati više informacija na web stranici Kluba skdubrovnik.hr.

Pročitajte još

SVJETSKO PRVENSTVO U JAPANU Luka Baković osvojio broncu u bacanju kugle

Dulist

Lucija Ćirić Bagarić prošla u drugo kolo kvalifikacija Roland Garrosa

Dulist

Luka Modrić potpisao novi ugovor s Real Madridom

Dulist