Županija

[ŽUPANIJSKA SKUPŠTINA] Dobroslavić: Nećemo pozvati Milanovića; Karamatić: Ovo nije vaša politička prćija!

[ŽUPANIJSKA SKUPŠTINA] Dobroslavić: Nećemo pozvati Milanovića; Karamatić: Ovo nije vaša politička prćija!

Počela je trinaesta sjednica Skupštine Dubrovačko-neretvanske županije. Nakon vijećnićkih pitanja, pred vijećnicima je dnevni red od 17 točaka. Jedna od točaka su i Prijedlozi odluka o dodjeli javnih priznanja Dubrovačko-neretvanske županije, povodom Dana Županije i blagdana sv. Leopolda Bogdana Mandića, 12. svibnja.

Ivo Karamatić (SDP) podsjetio je kako župan Nikola Dobroslavić prošle godine nije pozvao predsjednika Zorana Milanovića na Dan Županije i time nije poštovao najvišu instituciju u državi.

-Predsjednik, koliko god ga voljeli ili ne, prije dva dana je sjedio na obilježavanju akcije Bljesak. Ne moramo se slagati, simpatizirati. Kažem vam – nismo svi isti. Netko je puno puta pokazao demokratsku zrelost, a netko opetovano pokazuje svoju nedemokratsku nezrelost. Demokracija je nešto čemu se svi trebamo učiti, braniti i poštivati u svakom trenutku. Jeste li poslali pozivnicu za Dan županije predsjedniku Republike Hrvatske? – dodao je među ostalim Karamatić.

-Poštujemo funkciju predsjednika države, no nigdje ne postoji obveza županije da poziva bilo koga na županijska događanja. Ni ovaj put nećemo pozvati predsjednika Milanovića. Razlozi koji su vrijedili kad ga nismo pozivali prošli put, vrijede i dalje. Njegovi nastupi su potpuno isti. Njegovo pravljenje štete državi potpuno je isto. Nećemo mu davati pozornicu za takve nastupe u našoj županiji. Pozivat ćemo one za koje mislimo da mogu pridonijeti određenom događanju. Ne radi se ni o kakvom političkom neslaganju s predsjednikom države – kazao je među ostalim župan.

-Ovo nije vaša politička prćija! Mislim da bi Milanoviću bilo ispod časti da sjedi pored vas – rekao je među ostalim Karamatić.

Pročitajte još

OBJAVLJENE LISTE HDZ-a Franković jedini iz Dubrovnika

Dulist

SJEDNICA OPĆINSKOG VIJEĆA KONAVALA Usvojeno izvješće o radu načelnika Lasića

Dulist

Dolina Neretve prvi put uključena u poseban regionalni program Ministarstva

Dulist