Županija

[ŽUPANIJSKA SKUPŠTINA] Dobroslavić: Nećemo pozvati Milanovića; Karamatić: Ovo nije vaša politička prćija!

Počela je trinaesta sjednica Skupštine Dubrovačko-neretvanske županije. Nakon vijećnićkih pitanja, pred vijećnicima je dnevni red od 17 točaka. Jedna od točaka su i Prijedlozi odluka o dodjeli javnih priznanja Dubrovačko-neretvanske županije, povodom Dana Županije i blagdana sv. Leopolda Bogdana Mandića, 12. svibnja.

Ivo Karamatić (SDP) podsjetio je kako župan Nikola Dobroslavić prošle godine nije pozvao predsjednika Zorana Milanovića na Dan Županije i time nije poštovao najvišu instituciju u državi.

-Predsjednik, koliko god ga voljeli ili ne, prije dva dana je sjedio na obilježavanju akcije Bljesak. Ne moramo se slagati, simpatizirati. Kažem vam – nismo svi isti. Netko je puno puta pokazao demokratsku zrelost, a netko opetovano pokazuje svoju nedemokratsku nezrelost. Demokracija je nešto čemu se svi trebamo učiti, braniti i poštivati u svakom trenutku. Jeste li poslali pozivnicu za Dan županije predsjedniku Republike Hrvatske? – dodao je među ostalim Karamatić.

-Poštujemo funkciju predsjednika države, no nigdje ne postoji obveza županije da poziva bilo koga na županijska događanja. Ni ovaj put nećemo pozvati predsjednika Milanovića. Razlozi koji su vrijedili kad ga nismo pozivali prošli put, vrijede i dalje. Njegovi nastupi su potpuno isti. Njegovo pravljenje štete državi potpuno je isto. Nećemo mu davati pozornicu za takve nastupe u našoj županiji. Pozivat ćemo one za koje mislimo da mogu pridonijeti određenom događanju. Ne radi se ni o kakvom političkom neslaganju s predsjednikom države – kazao je među ostalim župan.

-Ovo nije vaša politička prćija! Mislim da bi Milanoviću bilo ispod časti da sjedi pored vas – rekao je među ostalim Karamatić.

Pročitajte još

AGROTURIZAM KONAVLE Pješačka tura ove nedjelje na području Čilipa

Dulist

UKUPNO 23 NAGRADE Ovo su najbolji župski sportaši u 2022.!

Dulist

ŽUPANOV PRIJEM UZ DAN DRŽAVNOSTI ‘Nikada nećemo zaboraviti junaštvo naših branitelja’

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija