Županija

Županiji ‘petica’ za proračunsku transparentnost

Dubrovačko-neretvanska županija i ove je godina dobila najvišu ocjenu za proračunsku transparentnost.

Institut za javne financije predstavio je rezultate sveobuhvatnog istraživanja transparentnosti proračuna županija, gradova i općina, kako navode iz županije. Kao i u dosadašnjim istraživanjima, županije su se pokazale kao najtransparentnije jedinice, a drugu godinu zaredom prosjek svih županija je 5,0. To znači da su sve županije objavile svih pet proračunskih dokumenata na svojim mrežnim stranicama.

Ovim istraživanjem obuhvaćeni su svi lokalni proračuni u Republici Hrvatskoj, a otvorenost je mjerena brojem objavljenih proračunskih dokumenata na službenim internetskim stranicama lokalnih i područnih (regionalnih) jedinica u razdoblju od studenog 2021. do travnja 2022. godine, i to: godišnje izvršenje proračuna za 2020., polugodišnje izvršenje proračuna za 2021. te prijedlog proračuna, izglasani proračun i proračun za građane za 2022. godinu.

Pročitajte još

ŠESTO ISPITIVANJE Na pet plaža more nije izvrsne kakvoće

Dulist

ODUŠEVLJENI SU DUBROVNIKOM Župan posjetio mlade Ukrajince koji borave u Učeničkom domu

Dulist

[MALOSTONSKI ZALJEV] Velika ekološka akcija čišćenja podmorja

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija