Županija

Županija će sufinancirati postavljanje ovog jedinstvenog spomenika u Vukovar

Županija će sufinancirati postavljanje ovog jedinstvenog spomenika u Vukovar

Župan Nikola Dobroslavić na radnom je sastanku s kiparom Antom Sardelićem Kraljevićem razgovarao o mirnodopskom projektu u sklopu kojeg će u Vukovaru do kraja 2015. godine biti postavljen spomenik World Peace Gong.

Ovom prigodom, župan Dobroslavić kazao je kako Dubrovačko-neretvanska županija ima odličnu suradnju s Vukovarsko – srijemskom županijom, a i Dubrovnik i Vukovar su gradovi prijatelji.

– Dubrovačko-neretvanska županija će poduprijeti i financijski pomoći u realizaciji ovog kvalitetnog projekta – naglasio je župan Dobroslavić
Naime, WORLD PEACE GONG je nastao u Indoneziji kao monumentalna instalacija koja simbolizira Zemlju i njezino neprocjenjivo bogatstvo različitosti, te poziva na mir, toleranciju i prijateljsku suradnju među narodima.
World Peace Gong stiže u Vukovar i tako će Hrvatska biti osamnaesta država u svijetu u kojoj je postavljen ovaj jedinstveni spomenik.
Ovo nije prvi kiparov dar gradu Vukovaru. Akademski kipar, slikar i grafičar Sardelić posvetio je i darovao gradu Vukovaru veliku kamenu skulpturu “Vukovar – svjetionik hrabrosti i slobode”.
Vukovarski spomenik simbolički predstavlja devastaciju herojskoga grada Vukovara, te je postavljen na glavnom ulazu u Memorijalni park Vukovar-Hrvatska, do Spomen-doma na Ovčari, a za čiji je prijevoz i postavljanje u Vukovaru Dubrovačko-neretvanska županija također dala potporu.

Naslovna fotografija: Wikiwand.com

Pročitajte još

FOTO/VIDEO Policijski demo tim interventne policije demonstrirao svoje zvanje

Dulist

NOVI REKORD LUKE PLOČE U protekloj godini ostvarili dobit od 16,613 milijuna eura

Dulist

U BRUXELLESU Župan predsjedao sastankom radne skupine za zapadni Balkan

Dulist