Aktualno

Župani bi Zagreb u posebnu regiju

Hrvatska se 2013. godine dijeli na dvoije statističke regije – Kontinentalnu i Jadransku, a sve zbog dogovora Milanovićeve Vlade i Bruxellesa.

Vlada smatra kako će takva podjela doprinijeti optimalnom  korištenju sredstava eurospkih fondova. No takvom n ovom administrativnom podjelom nisu zadovoljni građani, posebni Slavoni.

Nezadovoljstvo su izrazili i u Hrvatskoj zajednici županija, na konferenciji za novinare na kojoj je sudjelovao i župan Nikola Dobroslavić uz kolege predsjednika Hrvatske zajednice županija i župana vukovarsko-srijemskog Boža Galića te župana brodsko-posavskog Danijela Marušića.

Sva trojica župana su, donosi Hina, negativnim ocijenili i to što su o novoj administrativnoj podjeli Hrvatske na dvije regije, kontinentalnu i jadransku, umjesto dosadašnje tri (panonska, sjeverozapadna sa Zagrebom i jadranska) doznali iz medija i što o tome nije bilo nikakvih rasprava nigdje u Hrvatskoj.

To po njima nije dobro rješenje, posebno za Slavoniju koja će, rekli su više zaostajati i još teže prikupiti 20 posto novca potrebnih za projekte koje prijavljuju na europske fondove.

Profitirat će, rekli su oni koji imaju, a to su gradovi poput Zagreba i Varaždina, pa bi po županima bilo najbolje rješenje da se Zagreb izdvoji u posebnu regiju, a ostatak Hrvatske neka ostane podijeljen kao i dosad – u tri statističke regije

Pročitajte još

DVIJE GODINE NAKON ZAKLJUČENOG STEČAJA Vlahušić prodaje bivši King Richard’s Pub

Andrea Falkoni Račić

HOĆE LI POPUNJENOST BITI BOLJA NEGO LANI? Ovi dubrovački hoteli ostaju otvoreni tijekom zimskih mjeseci

Iva Dedo

Tko je bez struje u ponedjeljak i utorak?

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija