Aktualno

Ipak se “gradi”: Pelješki most od brodica

"Bilo naroda – želimo most" naziv je projekta u organizaciji udruge branitelja „Zavjet“ i Udruge lađara u sklopu kojega će se 9. rujna lađama i brodicama spojiti kopno s Pelješcem, na mjestu planirane gradnje mosta.

Ovim činom, donosi Slobodna Dalmacija, organizatori žele svim nadležnim institucijama još jednom poslati poruku o nemogućnosti normalnog života na jugu Hrvatske bez mosta.
– Osjetili smo bilo hrvatskoga naroda u Dubrovniku, na Pelješcu i Korčuli, u dolini Neretve i želimo i na ovaj način pokazati životnu važnost mosta za ljude iz ovoga dijela zemlje – rekao je za Slobodnu Milojko Glasović, koji zajedno s Mladenom Miloševićem, predsjednikom udruge „Zavjet“ smišlja projekt.

Smatra kako je nedopustivo da jedna država bude razdvojena na ovakav način kao Hrvatska i da to bude predmet trgovine bilo koje političke skupine.

Za 'izgradnju' mosta Pelješac kopno upotrijebit će se nekoliko stotina lađa i brodica. Stoga organizatori pozivaju sve vlasnike plovila da se uključe u akciju. Sve bi trebao zabilježiti okom kamere i Šime Strikoman.

Pročitajte još

S potvrdom po abonamenat samo jednom u školskoj godini

Dulist

29. GODINA POSLIJE Operacija Konavle

Dulist

OBAVIJEST ELEKTROJUGA Tko je u četvrtak i petak bez struje?

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija