Aktualno

Grad dužnicima otpisuje kamate!

Grad Dubrovnik odlučio je svojim dužnicima po osnovi zakupa javnih površina i poslovnih prostora otpisati kamate!

Donesena je i uredba, a kako je objasnio pročelnik za financije Niko Pavlović uredbom je stvorena mogućnost podnošenja zahtjeva za oslobađanje od dijela kamata koje pojedini obveznici imaju prema Gradu, uz uvjet da se plati glavnica.

Ureda se, naglasio je Pavlović, ne odnosi na javna davanja, a to su porezi, doprinosi i koncesije. Jedino se odnosi na ugovorene odnose Grada i pojedinih subjekata, odnosno na zakupe javnih površina i poslovne prostore.

Rok za podnošenje zahtjeva je do 7. rujan, a sutra će Upravni odjel za nekretnine objaviti detaljne uvjete koje obveznik mora ispuniti kako bi mu Grad otpsiao dugoavnja po kamatama.

– To bi bio doprinos Grada i ispomoć u ovoj krizi, a Grad bi istovremeno ostvario određene prihode koji su sad na čekanju, odnosno obveznici ih nisu u mogućnosti podmiriti. Trenutna potraživanja Grada po osnovi zakupa javnih površina i poslovnih prostora iznose 4,5 milijuna kuna, od kojih su neka u sudskim, a neka u ovršnim postupcima – objasnio je Niko Pavlović.
 

Pročitajte još

JESTE LI GA OSJETILI? Potres jačine 4.8 po Richteru u Albaniji

Dulist

DR. IRIS LONČAR O KRAJU JEFTINOG NOVCA ‘Rast kamatnih stopa možemo očekivati već krajem ove godine’

Iva Dedo

NOVA AKCIJA U PONEDJELJAK Darujte krv i učinite svijet zdravijim!

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija