Aktualno

Župan obišao vjetroelektranu Ponikve

Župan Nikola Dobroslavić i načelnik Općine Ston Vedran Antunica  u pratnji voditelja projekta i direktora tvrtke WPD Milana Antonijevića i Željka Samardžića obišli su 345 milijuna kuna vrijedan projekt vjetroelektrane Ponikve.

Naime, Antonijević i Samardžić izvijestili su župana o tijeku investicije WPD-a u vjetroelektranu koja će na brdu iznad Ponikava  imati 16 stupova i imati snagu 34 MW (megavata). Od početka realizacije projekta u srpnju prošle godine do sada je postavljeno 10 stupova te su završeni  trafo-stanica i dalekovodi, a svih 16 stupova trebalo bi biti postavljeno do početka kolovoza. Nakon toga slijedi probni rad te ishođenje dozvola potrebnih za puštanje vjetroelektrane u rad. Prema Antonijeviću i Samardžiću vjetroelektrana Ponikve početi će s radom do konca godine.

Župan je i ovom prilikom Antonijeviću i Samardžiću čestitao na projektu vjetroelektrane Ponikve te je istaknuo kako je riječ o jednom od najvećih ulaganja u Županiju. Također, župan je kazao kako je ovaj projekt primjer drugim ulagačima da je moguće ostvariti ovoliko vrijedne i složene projekte te da se svi problemi na koje se naiđe u realizaciji, uz suradnju lokalne vlasti i investitora, mogu nadvladati.

Inače, WPD u planu ima i projekt gradnje druge vjetroelektrane na području Županije i to na predjelu Bile ploče pored Orebića.

Pročitajte još

UDRUGA GLAS PODUZETNIKA PITA: Zašto tako dugo čekamo radne dozvole?

Dulist

MATO FRANKOVIĆ: Konačno započinje projekt izgradnje autoceste do Dubrovnika

Dulist

Obilježavamo Dan državnosti Republike Hrvatske

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija