Aktualno

Država treba snositi troškove akcije spašavanja

Po završetku akcije spašavanja 66 imigranata koji su prije dva tjedna pronađeni kako plutaju u jedrilici na južnom Jadranu župan Nikola Dobroslavić primio je predstavnike službi koje su sudjelovale u spašavanju zatraživši od vlade da snosi troškove ove akcije.

Župan je pohvalio službe koje su se, koordinirane Stožerom za zaštitu i spašavanje DNŽ, odlično snašle u situaciji koja se, od osnutka hrvatske države još nije dogodila te procedura nadležnosti i postupanja uopće nije bila definirana. Budući da se ulaskom Hrvatske u Europsku uniju povećava vjerojatnost ilegalnog ulaska stranaca u Hrvatsku, župan je uputio apel vladi da što prije donese pravilnik postupanja u ovakvim situacijama.

Također, budući da se radi o problemu državne razine, troškovi ove i sličnih akcija ne mogu biti na teret lokalne, odnosno regionalne samouprave već bi ih trebala snositi nadležna ministarstva, poručio je župan.
 
U akciji su sudjelovali Stožer za zaštitu i spašavanje Grada Dubrovnika, Dubrovačka biskupija, Državna uprava za zaštitu i spašavanje-Područni ured Dubrovnik, Policijska uprava dubrovačko-neretvanska,  Lučka uprava Dubrovnik, Opća bolnica Dubrovnik, Zavod za javno zdravstvo DNŽ, Zavod za hitnu medicinu DNŽ, Dom zdravlja Dubrovnik te županijsko i gradsko društvo Crvenog križa.

Pročitajte još

PROGNOZA ACCUWEATHERA Kakvo nas ljeto očekuje?

Dulist

[FOTO] Skoro 30 vatrogasaca sudjelovalo u vježbi na Donjem Brgatu

Dulist

Promocija ljepota Hrvatske i Dubrovnika kroz Vlogfest

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija