Aktualno

Država treba snositi troškove akcije spašavanja

Po završetku akcije spašavanja 66 imigranata koji su prije dva tjedna pronađeni kako plutaju u jedrilici na južnom Jadranu župan Nikola Dobroslavić primio je predstavnike službi koje su sudjelovale u spašavanju zatraživši od vlade da snosi troškove ove akcije.

Župan je pohvalio službe koje su se, koordinirane Stožerom za zaštitu i spašavanje DNŽ, odlično snašle u situaciji koja se, od osnutka hrvatske države još nije dogodila te procedura nadležnosti i postupanja uopće nije bila definirana. Budući da se ulaskom Hrvatske u Europsku uniju povećava vjerojatnost ilegalnog ulaska stranaca u Hrvatsku, župan je uputio apel vladi da što prije donese pravilnik postupanja u ovakvim situacijama.

Također, budući da se radi o problemu državne razine, troškovi ove i sličnih akcija ne mogu biti na teret lokalne, odnosno regionalne samouprave već bi ih trebala snositi nadležna ministarstva, poručio je župan.
 
U akciji su sudjelovali Stožer za zaštitu i spašavanje Grada Dubrovnika, Dubrovačka biskupija, Državna uprava za zaštitu i spašavanje-Područni ured Dubrovnik, Policijska uprava dubrovačko-neretvanska,  Lučka uprava Dubrovnik, Opća bolnica Dubrovnik, Zavod za javno zdravstvo DNŽ, Zavod za hitnu medicinu DNŽ, Dom zdravlja Dubrovnik te županijsko i gradsko društvo Crvenog križa.

Pročitajte još

‘Ne mogu sve profesije raditi do 67. Zamislite konobara da u tim godinama poslužuje stol’

Dulist

Srijedom se čita DuList!

Dulist

NA DANAŠNJI DAN Prije 29 godina počela je VRO Oslobađanje juga Hrvatske

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija