Županija

Župan i gradonačelnik čestitali Dan neovisnosti

dobroslavic vlahusic

Povodom Dana neovisnosti župan Nikola Dobroslavić i gradonačelnik Andro Vlahušić uputili su čestitku stanovnicima Dubrovačko-neretvanske županije.

Županija:

“Cijenjeni žitelji Dubrovačko-neretvanske županije,

Prošle su dvadeset i tri godine od 8. listopada 1991., povijesnog dana za našu Domovinu kada je Hrvatski sabor donio Odluku o raskidu državnopravnih odnosa s ostalim jugoslavenskim republikama i pokrajinama čime smo postali ponosni državljani neovisne Republike Hrvatske.

Junačkom borbom, prinoseći ogromne žrtve u Domovinskom ratu Hrvatska je stekla i izborila svoju neovisnost. Danas se s pijetetom i zahvalnošću prisjećamo svih onih koji su za Domovinu položili ono najvrednije – svoj život!

Sjećanje na to razdoblje i na sve poginule u Domovinskom ratu, obvezuje nas na odgovornost i razvoj temeljen na sigurnosti i miru. Zahvaljujući njima mi smo dobili mogućnost izgraditi neovisnu i stabilnu Hrvatsku poštujući vrijednosti demokracije, vladavine prava, socijalne obzirnosti i sigurne budućnosti za svakog građanina.

Postavši punopravna članica Europske unije, Republika Hrvatska je aktivan sudionik međunarodne političke scene, gdje mora nastaviti kontinuirano i uspješno štititi i promicati svoje nacionalne interese.

S uvjerenjem da ćemo i dalje zajedno raditi na dobrobit naše županije i Domovine, svim žiteljima Dubrovačko-neretvanske županije srdačno čestitam Dan neovisnosti!“

Grad Dubrovnik:

Drage Dubrovkinje i Dubrovčani,

Dvadeset i tri godine prošlo je otkada je Republika Hrvatska odlukom Sabora odabrala neovisnost. Tim činom ispunjen je stoljetni san hrvatskog naroda. San se pretvorio u stvarnost, a upravo je Dubrovnik dao nemjerljiv doprinos u ostvarenju te stvarnosti živom.

Obranivši se od grubog razaranja i neopravdanog čina agresije, Dubrovnik je postao živim simbolom hrvatske neovisnosti. Dvadeset i tri godine poslije Dubrovnik je hrvatski primjer, Grad slobodnih ljudi, izgrađen na mjeri suvremenog čovjeka koji je u središtu njegova budućeg razvoja. Zato se s posebnim poštovanjem i ponosom sjećamo svih onih kojih su nesebično podnijeli najveću žrtvu i dali svoje živote da bismo mi danas uživali život slobodnih ljudi u vlastitoj suverenoj i europskoj Hrvatskoj, u svome Dubrovniku!

Drage sugrađanke i sugrađani, u ime djelatnika Grada Dubrovnika i svoje osobno upućujem Vam iskrene čestitke u povodu Dana neovisnosti!

Pročitajte još

The Guardian uvrstio Cavtat na listu najljepših obalnih gradova i mjesta

Dulist

[FOTO] TRATAMENAT ZA DAN ŽUPANIJE Pogledajte koga je župan ugostio na svečanom objedu

Dulist

[FOTO] Laureatima uručena priznanja Dubrovačko-neretvanske županije

Dulist