Županija

Župan Dobroslavić primio u nastupni posjet veleposlanika Izraela Ilana Mora

Župan Nikola Dobroslavić primio je ovog četvrtka u nastupni posjet veleposlanika Izraela Nj.E. Ilana Mora. Župan Dobroslavić ovom prilikom upoznao je veleposlanika Mora s glavnim obilježjima županije – turizam, poljoprivreda, proizvodnja vina, marikultura, lijepa očuvana priroda i bogata kulturna i povijesna baština.
Istaknuo je kako je Dubrovnik najpoznatiji grad u županiji, no dodao je kako su tu i Korčula, Ston, Cavtat, Neretva itd.

Veleposlanik Mor je istaknuo kako postoje brojni zajednički interesi između naših dvaju zemalja na kojima je moguće ostvariti suradnju. Primjerice, napomenuo je, Izrael ima bogato iskustvo i znanje u navodnjavanju stoga je to potencijal koji se može iskoristiti u dolini Neretve u poljoprivrednoj proizvodnji.
Također potencijal za suradnju je i područje hi-tech, inovacije, smart city, cyber sigurnost, ali i izraelska rješenja za turizam u vrijeme COVID-a.

Župan Dobroslavić je istaknuo kako se puno ulaže u projekte povezivanja teritorija županije, napomenuvši Pelješki most kao krucijalan projekt. Na sastanku se razgovaralo i o važnosti cijepljenja u oporavku svjetskog gospodarstva, a uputio je poziv županu da sa suradnicima posjeti Izrael u cilju razmjene iskustava, posebice na području poljoprivrede, odnosno poljoprivredne proizvodnje, ali i ostalih spomenutih područja.

Pročitajte još

Značajni projekti lučke infrastrukture pri kraju

Dulist

Najveća škola u županiji nastavlja jednosmjenski rad

Dulist

SASTANAK NA PELJEŠCU Vučković najavila potpore za vinare

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija