Županija

Župan Dobroslavić primio u nastupni posjet veleposlanika Izraela Ilana Mora

Župan Dobroslavić primio u nastupni posjet veleposlanika Izraela Ilana Mora

Župan Nikola Dobroslavić primio je ovog četvrtka u nastupni posjet veleposlanika Izraela Nj.E. Ilana Mora. Župan Dobroslavić ovom prilikom upoznao je veleposlanika Mora s glavnim obilježjima županije – turizam, poljoprivreda, proizvodnja vina, marikultura, lijepa očuvana priroda i bogata kulturna i povijesna baština.
Istaknuo je kako je Dubrovnik najpoznatiji grad u županiji, no dodao je kako su tu i Korčula, Ston, Cavtat, Neretva itd.

Veleposlanik Mor je istaknuo kako postoje brojni zajednički interesi između naših dvaju zemalja na kojima je moguće ostvariti suradnju. Primjerice, napomenuo je, Izrael ima bogato iskustvo i znanje u navodnjavanju stoga je to potencijal koji se može iskoristiti u dolini Neretve u poljoprivrednoj proizvodnji.
Također potencijal za suradnju je i područje hi-tech, inovacije, smart city, cyber sigurnost, ali i izraelska rješenja za turizam u vrijeme COVID-a.

Župan Dobroslavić je istaknuo kako se puno ulaže u projekte povezivanja teritorija županije, napomenuvši Pelješki most kao krucijalan projekt. Na sastanku se razgovaralo i o važnosti cijepljenja u oporavku svjetskog gospodarstva, a uputio je poziv županu da sa suradnicima posjeti Izrael u cilju razmjene iskustava, posebice na području poljoprivrede, odnosno poljoprivredne proizvodnje, ali i ostalih spomenutih područja.

Pročitajte još

ŽUPANIJSKA SKUPŠTINA JEDNOGLASNO Nagrada za životno djelo posthumno profesoru Nikoli Miroševiću

Dulist

[ŽUPANIJSKA SKUPŠTINA] Dobroslavić: Zračna luka kod Trebinja ugrožava naše područje

Dulist

Vodovod osigurao bolju vodoopskrbu Dubrovačkog primorja

Dulist