Županija

Župa dubrovačka izdvojila 70 tisuća eura za stipendije

Župa dubrovačka izdvojila 70 tisuća eura za stipendije

Ovogodišnji stipendisti Općine Župa dubrovačka okupili su se u četvrtak 28. prosinca u velikoj vijećnici kako bi potpisali ugovor o stipendiranju u trajanju od deset mjeseci za šk./ak. godinu 2023.2024.

Prema zaprimljenim prijavama, za ovu godinu odobrene su 64 stipendije u tri različite kategorije. Svaki student i učenik koji se prijavio, a koji je zadovoljavao uvjete natječaja dobio je stipendiju.

Općinski načelnik u svom obraćanju čestitao je svim stipendistima, te im zaželio puno sreće u nastavku školovanja.

Stipendistima se obratio i Nikša Matuško, predsjednik Zaklade Antuna Miloslavića pok. Luka koji su i ove godine značajnom donacijom od 9.400,00 eura odobrili dodatne stipendije.

Kao i prethodnih godina, svojom vrijednom donacijom OTP banka je podržala stipendiranje učenika i studenata iz kategorije slabijeg imovnog stanja.

Stipendije za prva četiri mjeseca (rujan, listopad, studeni i prosinac) isplatit će se sutra jednokratno do kraja kalendarske godine, a od siječnja stipendije će se isplaćivati mjesečno.

Mjesečna stipendija za učenike iznosi 65 eura, za studente koji se obrazuju u Dubrovniku 110 eura, te za studente koji se obrazuju izvan Dubrovnika stipendija iznosi 135 eura.

Općina Župa dubrovačka i ove će godine izdvojiti 70.000,00 eura za stipendiranje učenika i studenata sa svog područja.

Pročitajte još

Kreće projekt izgradnje nove zgrade Osnovne škole don Mihovila Pavlinovića

Dulist

Hitna helikopterska služba lani je obavila 354 intervencije. Bit će dostupna opet tijekom cijele godine

Dulist

Konavle imaju novog šampiona od kobasica!

Dulist