Županija

ZLATNA NARANČA Odabrani najbolji primjeri ruralnog turizma u županiji za 2021.

Proces odabira kandidata za nagradu ‘Zlatna naranča’ – najbolji primjeri ruralnog turizma u Dubrovačko-neretvanskoj županiji uspješno je završen za 2021. godinu.

Naime, Dubrovačko-neretvanska županija i Regionalna agencija DUNEA projekt ‘Zlatna naranča’ kontinuirano provode od 2015. godine, ali zbog pandemije koronavirusa u 2020. godini nije bilo obilazaka kandidata, a time i priznanja i zaslužene promocije najizvrsnijima.

Na natječaj je u 2020. godini prijavljeno je rekordnih 35 poslovnih subjekata s područja cijele Županije te je ocjenjivačka komisija, koju odlukom župana Nikole Dobroslavića čine predstavnici Upravnog odjela za gospodarstvo i more DNŽ, Turističke zajednice DNŽ, HGK – Županijske komore Dubrovnik te Regionalne agencije DUNEA, u dva kruga izbora odabrala najbolje primjere ruralnog turizma.

Na temelju pristiglih prijava i popratne dokumentacije odabrano je sedam finalista u prvom krugu ocjenjivanja. U drugom krugu komisija ‘Zlatne naranče’ kao i predstavnici povjerenstva za izbor kandidata za nacionalnu nagradu ‘Suncokret ruralnog turizma’, obišli su finaliste s otoka Korčule i Lastova, Neretve, Pelješca i grada Dubrovnika.

Provjerom na terenu odabrano je pet najboljih – prva tri mjesta nagrade ‘Zlatna naranča’ te dvoje dobitnika u posebnim kategorijama ‘Atrakcije u ponudi ruralnog turizma’ te ‘Tradicijski proizvod’. Pobjednicima će, uz statuu Zlatne naranče i povelju, biti uručeni i novčani iznosi od 2.000 do 5.000 kuna za unapređenje svog poslovanja, a svečana dodjela planirana je za idući tjedan, kada će i javno biti poznata imena nagrađenih.

Podsjetimo, nagradu ‘Zlatna naranča’ za 2019. godinu osvojila je ‘Konoba Maha’ s otoka Korčule, dok je drugo mjesto pripalo OPG-u Marin Knez s Pobrežja, a Agroturizam Kapor iz Orebića osvojio je treće mjesto. Posebnu nagradu u kategoriji ‘Atrakcije u ponudi ruralnog turizma’ za 2019. godinu zaslužili su Etnografska zbirka Barilo smještena u samom centru Blata te Školjkarstvo Antonio iz Zamasline. Nagradu za ‘Tradicijski proizvod’ 2019. dobio je OPG Anica Bažika iz Lumbarde, vlasnici oznake Hrvatski otočni proizvod.

Pročitajte još

USUSRET MARATONU Za ovogodišnju utrku prijavljeno 36 ekipa lađara

Dulist

Županija daje novčanu potporu za obitelji s četvero i više djece

Dulist

Značajni projekti lučke infrastrukture pri kraju

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija