Aktualno

ŽIVIO SVETI VLAHO! Uz 1052. Festu darujemo vam prilog o našem Parcu

ŽIVIO SVETI VLAHO! Uz 1052. Festu darujemo vam prilog o našem Parcu

Ususret 1052. Festi sv. Vlaha, DuList vam poklanja besplatan prilog – Parcu u čast!

U njemu smo ‘uhvatili’ trenutke proteklih Festa, donijeli legendu o našem Parcu i sve o njegovim crkvama od Janjine do Konavala, ali i obilježili jednu važnu i veliku obljetnicu – 15 godina od upisa Feste sv. Vlaha na Reprezentativnu listu nematerijalne kulturne baštine.

Htjeli smo očuvati tradiciju, podsjetiti na prošlost, ali i krenuti u budućnost s ovom malom, i dragom knjižicom koju donosimo uz današnje izdanje DuLista, prilogom u kojem smo se spomenuli ‘svih Vlahovih ljudi’ koji čine Festu – ponajprije naših festanjula gospara Perice Baletića i Vladimira Buća.

Neizostavni dio Feste svakako su i naši trombunjeri. Ove godine donosimo priču o četiri generacije trombunjera obitelji Čerjan!

Svratili smo i do Slanoga gdje nas je kroz Festu sv. Vlaha u ovom primorskom mjestu provela obitelj Glumac – ponosno Križonoše slanjske procesije.

O svetom Vlahu prigodne riječi uputio je i gradonačelnik Mato Franković, dok je o njemu kao živom svjedoku evanđelja pisao rektor zborne crkve sv. Vlaha don Ivica Pervan.

Sve to i još puno zanimljivih tekstova o Festi potražite uz današnji broj DuLista.

Živio sveti Vlaho!

ŽIVIO SVETI VLAHO! Uz 1052. Festu darujemo vam prilog o našem Parcu

Pročitajte još

OBAVIJEST IZ ELEKTROJUGA Tko je bez struje u utorak?

Dulist

[DUBROVČANI IZVAN GRADA] Anja Grabovac o glazbi, suradnji s Eugenom na pjesmi ‘Tišine’…

Maria Prkut

Korčulanin Ivan Salečić nastupio u kvizu Potjera

Dulist