Grad

ZIMSKI RED LETENJA Dubrovnik povezan s Londonom, Barcelonom, Istanbulom i Zagrebom

ZIMSKI RED LETENJA Dubrovnik povezan s Londonom, Barcelonom, Istanbulom i Zagrebom

Zimski međunarodni red letenja i produženje sezone na zimske mjesece u kontekstu razvoja cjelogodišnjeg održivog turizma teme su o kojima je gradonačelnik Mato Franković razgovarao s direktorom Zračne luke Dubrovnik Viktorom Šoberom i i direktorom Sektora komercijalnih poslova u ZL Dubrovnik Ivanom Maslaćem. Sastanku su nazočili i direktor Turističke zajednice grada Dubrovnika Miro Drašković i pročelnica Upravnog odjela za turizam, gospodarstvo i more Antonela Svilarić.
Kako navode iz Grada Dubrovnika, za iduću sezonu koordinirat će se aktivnosti uključenih turističkih dionika i to nastavkom marketinških aktivnosti na emitivnim tržištima, s ciljem što bolje iskoristivosti potencijala Zračne luke i boljitka cjelokupnog gospodarstva.
Za Dubrovnik je, kako je naglasio gradonačelnik Franković, iznimno bitan zračni promet i broj letova u sezoni, s obzirom da je dominantno avio-destinacija. Nakon koronakrize koja je najviše ugrozila turistički sektor, Grad Dubrovnik je s partnerima za proteklu sezonu poduzeo niz mjera za reaktivaciju pojedinih tržišta, osobito američkog i ruskog koji su ostvarili izvrsne rezultate.
Nakon gotovo tri godine bez zimskih letova, British Airways za ovogodišnji zimski red letenja planira ponovno uvesti letove između Londona i Dubrovnika. Razlog ukidanja ovih letova bila je globalna pandemija koronavirusa. Osigurana je i povezanost s Barcelonom, Istanbulom i Zagrebom, a značajan dio čine i charter letovi kojim je Dubrovnik povezan s niz francuskih i njemačkih gradova. Posebice je ohrabrujuća najava dolazaka charter letova iz Seoula što znači da je počeo oporavak i istočnog tržišta.
Direktor Šober izvijestio je gradonačelnika i njegove suradnike o izvrsnom prometu u prvih osam mjeseci te najavio kako će taj broj na kraju ove godine premašiti dva milijuna putnika, odnosno oko 75 posto od rekordne 2019. godine.

Pročitajte još

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist

GRAD ZAPOŠLJAVA Raspisan natječaj za komunalne redare

Dulist

Dvije obitelji s ukupno devetoro djece uselit će u gradske stanove

Dulist