Zanimljivosti

“Zidovi samostana su i dalje obojani!”

Aktivisti Eko-Omblića uputili su ministrici kulture Andrei Zlatar Violić otvoreni apel za spas kulturne baštine Lokruma, nakon što su utvrdili i fotografijama dokumentirali kako Maksimilijanov samostan na Lokrumu pod zaštitom UNESCO-a ipak nije vraćen u prvobitno stanje nakon prošlogodišnjeg snimanja HBO-eve serije “Igra prijestolja”.

Podsjećaju kako je produkcija HBO-a prošle godine navodno vratila zidove u početno stanje, ali dolaskom na Lokrum aktivisti su se uvjerili u drukčije.

– Zidovi Maksimiljanova samostana su i dalje obojani kao što su i bili i nije točno da su vraćeni u prvobitno stanje! Po našim fotografijama koje smo na brzinu napravili se to jasno vidi! – navode eko-aktivisti, ističući kako su zgroženi činjenicom da se hrvatska kulturna baština ne cijeni.

– Umjesto da se prione brzom renoviranju ove vrijedne kulturne baštine od propadanja ono se dozvoljava njezina devastacija za potrebe snimanja! Smatramo da je netko od konzervatora trebao poći i uvjeriti se da li su zidovi ovog vrijednog kulturnog dobra vraćeni u prvobitno stanje – stoji u apelu kojeg potpisuje predsjednica udruge Eko-Omblići Jadranka Šimunović, a u kojem se na kraju traži ministričino žurno očitovanje. 

Pročitajte još

Čelni čovjek UEFA-e Aleksander Čeferin uživa čitajući knjigu o dubrovačkom nogometu u izdanju DuLista

Dulist

Dan u znaku policije: sportska natjecanja i misa povodom blagdana njihovog zaštitnika

Dulist

ŠTO POLICAJCI RADE? Vrtićarci i školarci iz Konavala posjetili PGP Grudu i MCGP Karasoviće

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija