Aktualno

‘Zgradu je šteta rušiti, a novac me ne zanima’

zagrebacka banka

Premda je početkom prošlog tjedna tvrtka VIPnet u bivšoj zgradi Zagrebačke banke u Vukovarskoj ulici otvorila svoj novi prodajni centar, ideja Gradske uprave o proširenju prometnog koridora rušenjem upravo te zgrade još uvijek nije prekrižena mogućnost.

'Osvježeno' zanimanje za ovu atraktivnu nekretninu priznali su nam iz Grada Dubrovnika.
– Grad Dubrovnik uputio je pismo namjere sadašnjem vlasniku o kupovini nekretnine, bivše zgrade Zagrebačke banke. Prema starom, a i prema novom GUP-u, taj se kompleks nalazi u zoni proširenja prometnice, a svi daljni koraci obavljat će se temeljem nalaza sudskog vještaka – kazali su.

Vlasnik iz Makarske

Podsjetimo, po rješenju iz prošlogodišnje Prometne studije, koji je unesen i u GUP, Vukovarska ulica trebala bi postati dvosmjerna četverotračna cesta koja bi se spajala na ulicu Vladimira Nazora i čvorište na Ilijinoj glavici i u ulici Pera Bakića te time postala istočni izlaz iz Grada. Kako bi se takav projekt ostvario, nužno je prethodno ukloniti zgradu.
Iz javno dostupnih podataka u e-katastru može se saznati kako je trenutno jedini vlasnik ove zgrade na 175 metara četvornih Makaranin Dobroslav Ravlić. Ravlić je za duList kazao kako je zgradu u Vukovarskoj ulici kupio od Zagrebačke banke, koja je u toj zgradi do prošle godine imala svoju poslovnicu. Tada je za istu nekretninu bio zainteresiran i nekadašnji trener zagrebačkog Dinama te trenutni izbornik alžirske reprezentacije Vahid Halilhodžić, o čemu je duList već pisao u veljači 2012. godine.
– Ja taj prostor ne želim prodavati jer me zanima jedino najam. Međutim, dobio sam obavijest od Grada Dubrovnika da su zainteresirani za kupovinu te nekretnine. Kroz razgovor s gradskim službenicima na sastanku sam stekao dojam kako njima to ipak nije toliko hitno. Točnije, da bi tek kroz godine ili dvije bili spremni to kupiti – rekao nam je Ravlić.

'Grad može što hoće'

– Mene zapravo novac ne zanima, ja bih najradije da se ništa ne mijenja jer mislim da ta zgrada ima svoju vrijednost. Mislim da je potentna i da ju je šteta rušiti. Dat ću sve od sebe da se sagledaju sve mogućnosti tog prostora. Ipak, Grad Dubrovnik je moćan, ima mehanizme poput izvlaštenja, oni mogu što hoće – ističe Ravlić, koji se i inače bavi iznajmljivanjem poslovnih prostora.
U Makarskoj tako, između ostalog, iznajmljuje poslovne prostore Zagrebačkoj banci i VIPnetu. Zanimljivo, ZaBa je bivši vlasnik, a VIPnet trenutni najmoprimac zgrade u Vukovarskoj ulici. Ravlić ističe kako bi on osobno volio da se zgrada 'ne dira', a kao građevinar i projektant primjećuje da bi bilo bolje za proširenje ceste pronaći neko drugo rješenje.
– Osobno ne znam nikoga 'dole', a moram reći da sam i potpuno 'izvan politike'. Cijeli život se bavim najmom poslovnih prostora, u Makarskoj već gotovo 20 godina. Za Dubrovnik me veže jedino vjenčanje u hotelu Belvedere i ratna 1991. godina kada sam kao branitelj bio na dubrovačkom području – dodaje Ravlić.
 

Pročitajte još

DOSJE JARAK Banožić prvi put nakon nesreće: ‘Želim istinu, nisam pretjecao’

Dulist

BIG GAME OREBIĆ Ekipa ‘Ma Lu’ najuspješnija, ulovili tunu od 53 kilograma

Dulist

CRVENI KRIŽ POZIVA Daruj krv i spasi život

Dulist