Grad

ZEMLJIŠTE U ZATONU Još jedna vrijedna nekretnina darovana Gradu

Ministarstvo prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine darovalo je Gradu Dubrovniku zemljište u Zatonu, na lokaciji Punta gaja, na kojem se nalazi Vatrogasni dom. Riječ je o zemljištu ukupne površine od 631 metar četvorni, koje se Gradu daruje za društvenu namjenu.

Dobrom suradnjom s Vladom Republike Hrvatske Grad Dubrovnik je darovnicama priskrbio vrijedne nekretnine, u svrhu osiguranja društveno korisnih sadržaja. Tako je, uz ovo posljednje u Zatonu, Gradu darovano i zemljište površine 2576 m2 u Komolcu u svrhu izgradnje dječjeg vrtića, zemljište od 1705 m2 u Suđurđu za uređenje parka sa sportskim i dječjim igralištem, još jedno zemljište u Zatonu površine 872 m2 za sportsko-rekreacijski park te zemljište u Orašcu ukupne površine 1493 metra četvorna za zgradu društvenog doma i DVD-a.

Među vrijednim darovanim nekretninama je svakako i ljetnikovac Bunić-Kaboga, čiji je većinski vlasnik Grad Dubrovnik postao nakon što mu je Republika Hrvatska ugovorom o darovanju prepustila 2/3 suvlasničkog prostora, u svrhu daljnjeg razvoja kulturne ponude Grada.

Pročitajte još

Zbog opasnosti od urušavanja zatvoren ljetnikovac Skočibuha

Dulist

Franković: Turizam povezuje ljude, narode i kulture. Bitna je kvaliteta, a ne kvantiteta

Dulist

‘VELIKA POBJEDA GRADA’ Odlukom Visokog upravnog suda projekt Lapadske obale ide dalje

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija