Grad

ZEMLJIŠTE U ZATONU Još jedna vrijedna nekretnina darovana Gradu

ZEMLJIŠTE U ZATONU Još jedna vrijedna nekretnina darovana Gradu

Ministarstvo prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine darovalo je Gradu Dubrovniku zemljište u Zatonu, na lokaciji Punta gaja, na kojem se nalazi Vatrogasni dom. Riječ je o zemljištu ukupne površine od 631 metar četvorni, koje se Gradu daruje za društvenu namjenu.

Dobrom suradnjom s Vladom Republike Hrvatske Grad Dubrovnik je darovnicama priskrbio vrijedne nekretnine, u svrhu osiguranja društveno korisnih sadržaja. Tako je, uz ovo posljednje u Zatonu, Gradu darovano i zemljište površine 2576 m2 u Komolcu u svrhu izgradnje dječjeg vrtića, zemljište od 1705 m2 u Suđurđu za uređenje parka sa sportskim i dječjim igralištem, još jedno zemljište u Zatonu površine 872 m2 za sportsko-rekreacijski park te zemljište u Orašcu ukupne površine 1493 metra četvorna za zgradu društvenog doma i DVD-a.

Među vrijednim darovanim nekretninama je svakako i ljetnikovac Bunić-Kaboga, čiji je većinski vlasnik Grad Dubrovnik postao nakon što mu je Republika Hrvatska ugovorom o darovanju prepustila 2/3 suvlasničkog prostora, u svrhu daljnjeg razvoja kulturne ponude Grada.

Pročitajte još

Pri kraju radovi Spomen sobe poginulih dubrovačkih branitelja u Sponzi

Dulist

SASTANAK USUSRET SEZONI Vozila će na Stradun ulaziti prema točnom rasporedu, Sanitatu stižu nova vozila

Dulist

PIROTEHNIČARI U DOMOVINSKOM RATU Međunarodni dan svjesnosti o opasnostima od mina

Dulist