Politika

ŽELJKO RAGUŽ Neka lista broj 2 i kandidat broj 5 budu vaš izbor!

ŽELJKO RAGUŽ Neka lista broj 2 i kandidat broj 5 budu vaš izbor!

Nedavno je potpisan ugovor o kon­cesiji za putnički terminal, sigurno ste zadovoljni takvim razvojem situ­acije kao predsjednik Uprave Luke Dubrovnik? Mnogi su bili skeptični kako će Luka Dubrovnik poslovati u vrijeme pandemije?
Prezadovoljan sam, ovime Luka Dubrovnik značajno dobiva na svojoj vrijednosti. Taj terminal omogućuje Dubrovniku da konačno postane home port destinacija za brodove na kružnim putovanjima. Bilo je zluradih koji su mislili da će za vrijeme ove pandemije Luka Dubrovnik staviti ključ u bravu. Znanjem i predanim radom naših dje­latnika ne samo da smo izbjegli krizu, već smo i ostvarili pozitivne poslovne rezultate. U svakom vidu poslovanja uspiju oni koji se i u teškim financij­skim vremenima kvalitetno orijenti­raju i na druge vrste djelatnosti. U kri­znoj godini privukli smo najveći broj jahti, iznajmili smo sve poslovne pro­store u vlasništvu društva te reorgani­zirali parking službu. Hvala svim dje­latnicima Luke Dubrovnik bez kojih ovo ne bi bilo ostvarivo.
Često se osvrćete na pozitivan pri­mjer Istre, kao vodećeg regionalnog lidera po pitanju turizma i gospo­darstva. Što nedostaje Dubrovniku i našoj županiji da budu jednako uspješni kao Istra?
Istarska snaga je njihov IDS. Isključivo u lokalnoj stranci možete biti dovoljno snažni i autohtoni za dobrobit svoga kraja. Lani je Istra ostvarila najbolje turističke rezultate što treba zahvaliti njihovom stožeru koji očito zna što radi. U jednom trenutku su bili jedina zelena oaza u cijeloj Europi i ne vjerujem da im se to dogodilo slučajno. Upravo zato je izuzetno bitno raditi na jačanju lokalne stranke kao što je DUSTRA koja se zalaže za rješavanje svih problema, kako samog grada, tako i županije. Lokalna stranka ne treba odobrenje središnjice iz Zagreba, već donosi brza i konkretna rješenja u svome gradu među svojim građanima.
DUSTRA je veliki zagovaratelj sporta te su upravo Vašom zaslugom zapo­čele pozitivne promjene u napretku razvoja sporta i sportske infrastruk­ture. Koji su još problemi koji Vas po tom pitanju muče?
Svako dijete mora imati mogućnost treniranja bez obzira na imovinsko stanje roditelja i osigurat ćemo bespla­tan sport za svako dijete. Sada treneri imaju ista primanja bilo da imaju dvoje ili 50 sudionika što smatram da nije u redu jer gube motivaciju i želju za napredovanjem i zato ćemo uvesti varijabilni dodatak na plaću. Moderna dvorana i dostojanstvena atletska staza je najmanje što dugujemo sportašima grada.
Na zadnjoj sjednici Gradskog vijeća jedini su vijećnici DUSTRA-e gla­sali protiv povećanja plaće kultur­nim ustanovama. Zašto ste glasali protiv?
Dubrovnik jest grad kulture. Potporu DUSTRA-e će imati svi kvalitetni pro­grami u kulturi. Međutim, za kulturu se godišnje izdvaja 140.000.000 kuna, a ukupno za sport 20.000.000 kuna. Što građani Dubrovnika imaju od Dubro­vačkih ljetnih igara gdje nema niti jed­nog glumca iz Kazališta Marina Držića? Tom kazalištu isplaćujemo godišnje 20.000.000 kuna iz proračuna koliko se isplaćuje cijelom sportu Dubrovnika. Kvalitetan program Ljetnih igara može se organizirati za puno manje novaca. Bilo bi dobro pitati što o tome misle naši sugrađani koji su svi redom zaki­nuti ovim nerazmjerom isplata iz pro­računa. DUSTRA kaže veliko da kulturi, ali za promišljene i kvalitetne projekte, a ne za ‘helikopterski novac’.
Što bi za kraj poručili našim sugra­đanima pred lokalne izbore, zašto bi njihov izbor bio Željko Raguž i DUSTRA?
U trenucima kada je Grad maksimalno zadužen, brojni moji protukandidati se razmeću nerealnim obećanjima kojima nude blagostanje. U ovakvim kriznim vremenima, ona su nerealna i neostvariva te mislim da u takve bajke više nitko ne vjeruje. Koliko puta pred svake lokalne izbore čujemo magične riječi ‘autoput do Dubrovnika’ i ‘brza cesta do aerodroma’ pa su do današ­njeg dana nerealizirani. DUSTRA nije stranka od velikih obećanja, ali zato ono što obećamo apsolutno i ostva­rimo. Zamislite čelnu osobu grada koja neće ustuknuti pred Plenkovi­ćem ili Milanovićem što nažalost, zbog političke pripadnosti nacional­noj stranci, moji protukandidati ne mogu. Svi vijećnici DUSTRA-e i ljudi koji su na čelnim funkcijama grad­skih poduzeća su odgovorno i pošteno radili svoj posao što pokazuju njihovi poslovni rezultati te mislim da je to DUSTRA-i najbolja preporuka i poziv našim sugrađanima za koga glasati na lokalnim izborima. Neka lista broj 2 i kandidat broj 5 budu vaš izbor.

Izbori 2021.

Pročitajte još

PROFESORICI SE PRIDRUŽIO I PROFESOR Uz Šuicu, i Legaz bi u Europu!

Dulist

RASKOL U MOSTU Marija Selak Raspudić: ‘Miletić se javno ogradio od mene’

Dulist

FRANKOVIĆ I PEZO O IZBORIMA Ostvariti ovakav rezultat i dobiti povjerenje naših sugrađana nije nimalo jednostavno

Dulist