Grad

ŽELJE I OSVRTI Što su sebi u 2015. poželjeli Vedran Antunica i Nikola Knežić?

ŽELJE I OSVRTI Što su sebi u 2015. poželjeli Vedran Antunica i Nikola Knežić?

Puno je sitnih stvari koje čovjeka vesele, a ove grube zaboravlja. Od nove, 2015. godine očekujem da će biti puno bolja nego ova. U svakom pogledu – kratko je istaknuo načelnik Općine Ston Vedran Antunica.

 

U 2014. godini postignut je kontinuitet velikih infrastrukturnih radova uz gospodarski napredak s otvaranjem velikih gospodarskih subjekata. Tu prvenstveno mislim na početak radova na vjetroelektarni Rudine, te na izgradnji marine Slano. Krajem godine je, dakle, sazrelo vrijeme vrijeme da se krene s gospodarskim oporavkom Primorja kroz ova dva velika projekta i niz manjih. U 2015., osim njihovog nastavka, možemo očekivati i početak radova na novim gospodarskim subjektima kako u poslovnoj zoni Banići tako i u naselju Banići kroz radove na turističkom naselju tvrtke Pervanovo, te pripremi velikog turističkog projekta na zoni Rat i niza manjih. U pripremi su i projekti za dva velika vodovoda, koja bi se trebala početi graditi u idućoj godini.
Možemo reći kako smo u 2014. godini zaokružili jedan investicijski ciklus, a s početkom nove godine krećemo s novim. Nažalost, on će biti poremećen zbog odluka Vlade jer se lokalnoj samoupravi ukidaju određena sredstva. Općina je tako izgubila status posebne državne skrbi, te određene prihode, koji su nam dosad bili zagarantirani. Država štedi na nama, a mi se još uvijek nismo vratili na prijeratno stanje tako da je to po meni velika promašena odluka Vlade RH. No, preživjet ćemo te se nadam da nas to neće toliko zaustaviti u daljnjim investicijama – rekao je načelnik Općine Dubrovačko primorje Nikola Knežić.

Pročitajte još

Dvije obitelji s ukupno devetoro djece uselit će u gradske stanove

Dulist

Francuski veleposlanik u nastupnom posjetu kod gradonačelnika

Dulist

KINEMATOGRAFI DUBROVNIK Pogledajte što ima u kinima

Dulist