Grad

ŽELJE I OSVRTI Što su sebi poželjeli Željko Raguž i Marija Vučković?

ŽELJE I OSVRTI Što su sebi poželjeli Željko Raguž i Marija Vučković?

Ovo je prva puna godina da sam iz privatnog sektora prešao u javni. Ocijenit ću je vrlo pozitivno i za mene osobno, ali i za Grad Dubrovnik što se, smatram ne može primijeniti na Hrvatsku gdje vlada potpuno drugačija klima nego što vlada kod nas. Očekuje nas naredna turbulentna godina što na državnom, a što na lokalnom nivou. U ovoj godini i početkom sljedeće su predsjednički izbori, u 2015. idu i parlamentarni, a čekaju nas i prijevremeni izbori i u Gradu pa tek imamo vidjeti kako će se dalje situacija razvijati.
U sljedećoj godini očekujem da će građani prepoznati naš rad u ovih godinu i pol dana i da će nam ponovno dati povjerenje. Ako je bilo ikakve promjene raspoloženja kod građana, mislim da to može biti samo na pozitivno za nas, tako ne da ne očekujem probleme s izborom gradonačelnika i njegovih zamjenika nego mislim da ćemo uspostaviti i stabilnu većinu u vijeću. U Gradu definitivno želim da ostane ista vlast, ali na državnoj razini želim novu Vladu na parlamentarnim izborima, kao i novu predsjednicu.
Što se tiče privatnog aspekta života, dogodilo se ono što može najviše razveseliti čovjeka, dobio sam i drugo dijete. Na najboljem sam putu da dostignem Željka Keruma, mislim da je on dobio troje djece dok je bio u mandatu. Kad dobijem još jedan mandat njemu se definitivno trese stolica. Za iduću godinu važno mi je samo zdravlje mojih bližnjih i mene, a sve ostalo će doći samo po sebi – iskren je zamjenik gradonačelnika Željko Raguž.

 

Godinu na isteku obilježile su međunarodne krize koje su me učinile svjesnijom patnji ugroženih, potlačenih i siromašnih diljem svijeta, kao i krhkosti mira kojeg uživamo. Ovu ću godinu naročito pamtiti po opravdanom revoltu i tuzi hrvatskih branitelja, među njima najtežih invalida Domovinskom rata, koji nemaju odgovarajuće mjesto i ulogu u društvu i državi koje su stvorili.
Uvjerena sam da bez pravednog odnosa prema stvarateljima Hrvatske neće biti ni njezinog sveukupnog oporavka i toj se promjeni nadam i očekujem je u 2015. godini. Godinu ću pamtiti po započinjanju nekoliko željenih projekata za koja smo sredstva ishodili putem fondova financiranih iz EU što nam je podstrek za još snažniji angažman i nove izazove.
U našem domu u ovoj godini započeli su prvi dječji treninzi i izvanškolske aktivnosti što nam, unatoč zbrci, donosi veselje. U 2015. na poslovnom planu očekujem konačno otvaranje natječaja za fondove iz ovog programskog razdoblja i veću aktivnost države usmjerenu poticanju poduzetništva, čemu će i županija pridonositi. Privatno, nadam se da ću pokazati više strpljenja prema obitelji kojoj mogu na mnogo čemu zahvaliti – rekla je zamjenica župana Marija Vučković.

Pročitajte još

BALKAN ROADSHOW 2024. Turistička ponuda Dubrovnika predstavljena u Aziji

Dulist

SUFINANCIRANI PROJEKATI GRADA DUBROVNIKA I DURA-E Među njima i dodatna sredstva za pomoćnike u nastavi

Dulist

POTPORE ZA SEDAM KLUBOVA Uručeni ugovori za programe sportskih aktivnosti za osobe s invaliditetom

Dulist