Aktualno

[ŽELJE I OSVRTI] SILVIO NARDELLI U 2019. Župu očekuju brojni vrijedni projekti

Po čemu će pamtiti 2018. godinu i kakva su očekivanja za 2019. za DuList iznio je načelnik Općine Župa dubrovačka Silvio Nardelli:

-Iza nas je još jedna uspješna godina za Župu dubrovačku. Dvije financijski najvažnije aktivnosti bile su nam ulaganje u groblje Dubac te izgradnja šetnice ‘lungomare’. 2018. godinu pamtit ću i po potpisivanju ugovora između tvrtke Vodovod s Hrvatskim vodama za ‘Aglomeraciju Župa’ u sklopu kojeg će se projektirati cjelokupna vodoopskrbna mreža na području Župe te cjelokupna mreža fekalne odvodnje uključujući sve crpne stanice kao i uređaj za pročišćavanje. Samo projektiranje se procjenjuje na šest milijuna kuna.

U proračun za 2019., koji je u razini prošlogodišnjeg, uvrstili smo sve redovne aktivnosti za uredno funkcioniranje Općine. Možemo ga nazvati i razvojnim jer je u njega uvršteno ono što smo planirali realizirati iduće godine od ulaganja u cestogradnju, javnu rasvjetu, oborinsku odvodnju, vodoopskrbu i kanalizaciju. Naglasio bih izgradnju kružnog toka u Mlinima, ulaganje u Ulicu Pera Kojakovića te Ulicu dr. Ante Starčevića, ugradnju nogostupa na D8, početak izgradnje kanalizacije za Poslovnu zonu i Čibaču.

Posebno me u 2019. veseli projekt tzv. ‘Bettermenta’, tj. pojačanog održavanja državne ceste kroz Župu u smislu sigurnosti vozača i pješaka. Vjerujem da ćemo prve rezultate projekta vidjeti do početka naredne turističke sezone. Radi se o postavljanju svjetlosne signalizacije na pješačkim prijelazima što će biti prvi korak u 2019. Proračunom su, među ostalim, planirana i sredstva za uredno financiranje Zajednice sporta, socijalnog programa naše Općine, stipendije za učenike, subvencije autobusnih karata, predškolski odgoj, tj. vrtiće kao i sredstva potrebna za redovan rad udruga te programi u osnovnom obrazovanju – rekao je Nardelli.

Pročitajte još

[TUP BUDUĆNOSTI] Gradski vijećnici podijeljenih mišljenja o sudbini bivše gruške tvornice

Andrea Falkoni Račić

Kulminacija priče o sve većem nezadovoljstvu djelatnika Muzeja? Inspekcijski nadzor u Kneževom dvoru!

Dulist

Ibrica Jusić jedan je od kandidata za predstavnika Hrvatske na Eurosongu

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija