Aktualno

ČITATELJI ODLUČILI Maja i Mirko Andrić DuListovi Pozitivci 2018.

ČITATELJI ODLUČILI Maja i Mirko Andrić DuListovi Pozitivci 2018.

Titulu Pozitivca DuLista 2018. godine odnijeli su Maja i Mirko Andrić, vlasnici restorana Veranda s 25,18 posto glasova! Odlučili ste tako upravo vi, naši dragi čitatelji, glasovanjem u anketi koja je trajala od 27. prosinca 2018. godine do 4. siječnja 2019. godine!

Maja i Mirko vlasnici su konobe Veranda u Štikovici koja predstavlja novi koncept; jelovnik podijeljen na gastronomske regije. Tako se na njihovom meniju mogu naći specijaliteti iz istarskog, dalmatinskog, dubrovačko-neretvanskog i vlasnicima rodnog hercegovačkog kraja.

Uz njihovu uspješnu poduzetničku priču vezuje se i nedavna hvalevrijedna humanitarna akcija unutar koje su kuhali i služili goste 24 sata. Želja im je bila prikupiti 50 tisuća kuna za Opću bolnicu Dubrovnik za kupovinu CTG uređaja koji se koristi u rađaoni kod trudnica u svrhu praćenja otkucaja bebinog (fetalnog) srca i kontrakcija maternice (trudova). Akcija je uspjela donijeti ukupan zbroj od 36.550 kuna.

-Hvala na svakom osmijehu, toploj riječi i zagrljaju. Najbolji ste. Ovo je samo početak, vidimo se opet na istom mjestu u isto vrijeme i dogodine – poručili su na kraju akcije ’24 sata bez kompromisa’ Maja i Mirko koji su Bolnici dva nova CTG uređaja, od kojih je jedan specijaliziran za monitoring otkucaja blizanaca, predali na samom kraju prosinca.

Andrići su najavili kako na ovome ne misle stati jer već smišljaju novu akciju, a njihov nesebičan trud prepoznali su i čitatatelji DuLista koji su ih podržali u utrci za titulu Pozitivca 2018. godine. U novom broju DuLista koji izlazi 9. siječnja moći ćete pročitati i razgovor s našim Pozitivcima, kojima ćemo uručiti i statuu, rad priznate dubrovačke akademske umjetnice Iris Lobaš Kukavičić.

Odmah nakon Maje i Mirka našao se najpoznatiji dubrovački DJ, Gordan Prišlić Vjeverica koji je prošle godine proslavio 50 godina svoje karijere. Uvijek s čupavom ‘vjevericom’, na koju je snimio toliko priča i anegdota, a najčešće na placi – to je Gordan Prišlić Vjeverica – Aca, osoba zauvijek utkana u tkivo Dubrovnika. U našoj anketi Vjeverica je pobrao simpatije 23,42 posto glasača.

Na trećem je mjestu sa 16,41 posto glasova dubrovačka odvjetnica i predsjednica Udruge Prospectus Viktorija Knežević koja je 2018. godine pustila u rad stranicu ‘Ocijeni me’ na kojoj građani mogu ocijeniti sve službenike i namještenike 21 grada na području Hrvatske, ali i ostaviti komentar o njihovom radu. Na popisu gradova je i Dubrovnik. Ovim potezom Knežević je ‘uzdrmala’ službenike i namještenike gradske uprave, koji se zbog ove inovacije moraju malo više potruditi u radu s građanima. Knežević više od 10 godina uspješno vodi odvjetnički ured u Dubrovniku te je jedna od organizatorica prvog TEDx-a u Dubrovniku.

Povijest priznanja:
Podsjetimo, DuList s vama čitateljima još od 2011. godine bira Pozitivca godine. Te prve, 2011. prestižno priznanje pošlo je u ruke Đuru Caporu. Po izboru vas čitatelja, 2012. godinu obilježio je Antun Žeravica, 2013. Niko Kapetanić, 2014. Ana Vukas, 2015. Tomislav Margaretić, 2016. godine Denis Pavela, a 2017. dr. Josip Glavić.

Pročitajte još

Dubravka Šuica druga na listi za Europski parlament

Dulist

OTVOREN PAVILJON BIH Marin Ivanović: ‘Čast mi je biti imenovan povjerenikom i kustosom’

Dulist

[FOTO] SVEČANO OTVORENJE Novi prostor DPDS-a predstavljen uz izložbu dubrovačkog novca

Dulist