AktualnoUrednički izbor

[ŽELJE I OSVRTI] NINO DUBRETIĆ Tržište se ponovno okreće dugoročnom iznajmljivanju

nino dubretic

Nino Dubretić, osnivač i vlasnik agencije za najam privatnog smještaja Direct Booker, osvrnuo se na proteklu godinu te nam je istaknuo što očekuje u 2020. godini.

-Direct Booker je u 2019. godini ostvario povećanje prometa, ali s manjim brojem objekata. Ciljano smo smanjili obuhvat i zahvalili smo se objektima koji nisu bili na očekiva­noj razini. Očekivanja za 2020. godinu su dobra jer ‘plovimo’ kao i destina­cija. Vjerojatno će biti bolja ili jednako dobra sezona.

Iako, trenutno smo na razini na kojoj se moramo početi polako navikavati da se ne može uvijek događati konstantan rast. Tu i tamo će neka sezona stagni­rati ili će padati. Vjerujem, da ako se takva sezona dogodi, a zasigurno hoće jer je takav zakon brojeva, opet će se govoriti o propasti sezone, no to neće biti takav slučaj. Dakle, može se s vre­menom očekivati lagani pad jer broj kapaciteta ne može toliko konstantno rasti. Destinacija će se s time suočiti, no to nije ništa loše, već je normalno i za najveće destinacije. Dio tržišta će se okrenuti ponovno dugoročnom iznaj­mljivanju jer dolaze novi i kvalitetniji objekti. Iznajmljivači odlaze s tržišta i vraćaju se podstanarstvu. Opet, nije ni to loše jer će biti prostora za život mla­dih obitelji i za radnike.

Inače, primjetno je kako se već u 2019. više ljudi odlučilo za iznajmljiva­nje podstanarima ili radnicima, nego u prethodnoj godini. Kad uzmemo u obzir cijelu sezonu, pad se negdje morao dogoditi. To je bila ‘srpanjska rupa’. No, nju su nadopunili drugi mjeseci izvan sezone. Toliko su rasli da se ostvario ukupni porast. U 2020. možemo očekivati kako će se također dogoditi određena ‘rupa’, ali u nekom drugom razdoblju kad inače očeku­jemo vrhunac – kaže Dubretić.

Pročitajte još

DO MILANA ZA 30 EURA! Zašto nas hrvatski zračni prijevoznik penalizira?

Nora Di Leo

Dok se konstituirao Sabor, političari za objed izdvajali svega 3 eura!

Dulist

[FOTO] SVEČANA 90. OBLJETNICA Orsan je simbol tradicije, predanosti i ljubavi prema moru

Dulist