Aktualno

[ŽELJE I OSVRTI] IVAN PAVLIČEVIĆ U 2020. želimo zadržati dobre parametre sigurnosti

ivan pavlicevic mup12

Načelnik Policijske uprave dubrovačko-neretvanske Ivan Pavličević za DuList je istaknuo po čemu će pamtiti 2019. godinu, ali i koja su njegova očekivanja za ovu godinu.

-Profesionalno gledano, 2019. godina protekla je izuzetno dobro. Svi naši sigurnosni pokazatelji vrlo su zado­voljavajući i držim da građani mogu biti zadovoljni radom policije. Vjerujem da se većina naših sugrađana i njihovih gostiju osjeća sigurno i ugodno u mje­stu u kojem živi, a mjerilo našeg rada je upravo taj subjektivni osjećaj sigurnosti. U 2018. godini sam istaknuo nezado­voljstvo stanjem u prometu. Veliki trud ulažemo u povećanje razine sigurnosti u prometu i drago mi je što smo brojnim represivnim i preventivnim mjerama broj smrtno stradalih značajno sma­njili u odnosu na prošlu godinu. Vjeru­jemo da je toj činjenici uvelike pomo­gao i novi, pooštreni, Zakon o sigurnosti prometa na cestama koji rigoroznije sankcionira najteže prometne prekrši­telje.

Godina 2019. obilježena i brojnim međunarodnim susretima najveće poli­tičke razine, od kojih bih želio istaknuti summit Kina 16+1 u travnju ove godine. Osiguranja takvih događaja su izuzetno zahtjevna i složena, a sva ona prošla su bez ijednog sigurnosno rizičnog doga­đaja. U prošloj godini uspjeli smo i infrastrukturno poboljšati uvjete rada policijskih službenika. Naime, uz pomoć Grada Dubrovnika obnovili smo unutarnje prostorije Policijske postaje Dubrovnik i time prostor u koji dolaze građani, ali i brojni turisti učinili pri­mjerenim. Osim toga, obnovljeni su i prostori koje koriste policijski službe­nici i djelatnici Policijske postaje Met­ković, a Policijska postaja Ston je dobila prostore u Orebiću koji služe policijskim službenicima i djelatnicima upravnih poslova. U poslovnom smislu, bit će mi drago ako u 2020. godini, zadržimo ovako dobre parametre sigur­nosti, a u privatnom smislu želim zdrav­lje i mir svim ljudima dobre volje, prije svega mojoj obitelji, dragim prijateljima i svim svojim kolegicama i kolegama – rekao je Pavličević.

Pročitajte još

Meteorolog: ‘Do kraja svibnja promjenjivo, a ljeto će biti toplije od prosjeka uz moguće suše’

Dulist

HRVATSKA DRUGA PO INFLACIJI Maslinovo ulje u travnju skuplje 61,4 posto!

Dulist

DOSJE JARAK Banožić prvi put nakon nesreće: ‘Želim istinu, nisam pretjecao’

Dulist